UFC

Javier Mendez rekao da je Khabib na putu da postane najbolji trener svih vremena

Mendez, Khabib i Abdelaziz

 Instagram (akajav)
Ispričao kako se bavio trenerskim poslom još otkad se aktivno borio

Otkako se umirovio, Khabib Nurmagoemdov se bacio u trenerske vode gdje kao i u borilačkoj karijeri, niže velike uspjehe. Pomaže Islamu Makhachevu, Umaru i Usmanu Nurmagomedovu, no njegov Angažman oko Makhacheva je trenutno u najvećem fokusu javnosti jer sljedećega vikenda napad upražnjeno mjesto prvaka lake kategorije, a protivnik mu je Charles Oliveira.

Poznato je kako je Khabib sada već jedno od najprepoznatljivijih lica u AKA dvorani, a zajedno s glavnim trenerom Javierom Mendezom pomaže borcima. Mendez je čak rekao kako je Khabib na putu da postane najbolji trener svih vremena:

‘‘On trenerski posao radi oduvijek. Čak i dok se borio bavio se time. Prvo bi pet rundi sparirao a u sljedećem trenutku bi drugima držao treninge. Njegov ga je otac još od malih nogu učio da preuzme odgovornost i kao borac ali i kao trener i on slijedi očeve korake. Učio je od mene, učio je i od oca, ali ono što ja sad vidim, na dobrom je putu da postane najbolji trener svih vremena‘‘, rekao je Mendez na UFC Unfiltered Podcastu.

Osim što se bavi svojom organizacijom Eagle FC, Khabib se intenzivno bavi i trenerskim poslom. Na UFC 280 će u kutu biti Islamu Makhachevu, Belalu Muhammadu i Zubairi Tukhugovu, a ukoliko još Makhachev osvoji pojas, bit će to i veliki uspjeh Khabiba ko mentora.

Linker
18. svibanj 2024 12:07