UFC

Jamahal Hill Prochazki postavio rok do kojeg se mora vratiti, Jiri mu odgovorio u svom stilu

Jiří Procházka

 JAN ZÁTORSKÝ/MFDNES + LN/Profimedia
Rekao mu je da želi biti najbolja verzija sebe kada ponovno uđe u kavez, jer jedino tako može vratiti pojas

Bivši prvak poluteške kategorije Jiri Prochazka se i dalje oporavlja od teške ozljede ramena koju je doživio na treningu nekoliko tjedana prije ugovorenog revanša protiv Glovera Teixeire. Nekoliko puta je već istaknuo kako oporavak ide dobro, no zbog težine ozljede se ipak ne može toliko brzo vratiti u kavez.

UFC mu je obećao napad na titulu čim se oporavi, no prvak Jamahal Hill je počeo gubiti strpljenje te mu je dao rok da se u kavez vrati do osmog mjeseca ove godine. Unatoč tome, Prochazka se neće žuriti te je i komentirao Hillov ultimatum:

‘‘Mi već sve dogovaramo s UFC-om, ali još uvijek ne smijem otkriti sve informacije. Osmi mjesec je i dalje prerano za moj povratak. Ovo stalno govorim, nije mi cilj samo se oporaviti i ući u kavez istog trena. U kavez želim ući sa znanjem da sam u potpunosti prilagodio svoj stil i napravio korak naprijed u svojoj karijeri, stilu, mindsetu, svemu. Nije samo da se vi morate na to priviknuti, moraju i ljudi oko vas‘‘, rekao je Jiri u ‘‘The Fair Play Thinker‘‘ podcastu.

‘‘Svaki dan imamo priliku napraviti novi korak da budemo najbolja verzija sebe. To je pravi put. Što drugo netko može činiti? U taj meč želim ući kao najbolja moguća verzija sebe koju trenutno mogu postići. Tako ću i učiniti i vratiti pojas u svoje vlasništvo‘‘, dodao je.

Prochazka uistinu nikad nije ni izgubio pojas nego ga je u dogovoru s UFC-om napustio zbot težine ozljede. Nije htio zadržavati kategoriju nego je pojas dao, tako da će ga UFC nagraditi napadom na titulu čim bude u mogućnosti.

Linker
26. lipanj 2024 12:00