UFC

Jake Paul kritizirao Rockholda, Luke poručio: ‘Neću se boriti s njim, ne želim pridavati pažnju idiotima‘

Luke Rockhold

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši UFC-ov prvak srednje kategorije oštro je uzvratio na kritike od strane YouTubera

Velik dio svoje MMA karijere, Luke Rockhold u očima mnogih fanova bio je omražen zbog svog ega koji mnogima nije najbolje sjedao. Nakon teških poraza od Jana Blachowicza i Yoela Romera, Rockhold se našao na meti brojnih viralnih ‘‘memeova‘‘ i MMA fanovi su uživali omalovažavajući ga.

Rockhold je nakon poraza od Blachowicza uzeo više od tri godine pauze, a vratio se proteklog vikenda na UFC 278 eventu. Tri runde jako uzbudljive borbe odradio je Rockhold protiv Paula Coste, a iako je izgubio jednoglasnom odlukom, Luke je napokon pridobio srca fanova.

Bio je to nastup u kojem se vidjelo da je Rockhold daleko od svojih najboljih dana, a posebno se mučio s kondicijom. Unatoč svim poteškoćama, Rockhold se nije predavao, a meč je završio u gornjoj poziciji u parteru, trljajući svoje krvavo lice od Costino. Zaslužio je Rockhold poštovanje i onih novijih/mlađih MMA fanova, no našlo se tu i kritičara. Naravno da je Jake Paul morao ići kontra svih i odlučio je kritizirati Lukeov nastup.

Kroz seriju ‘‘tvitova‘‘, Paul se raspravljao s Arielom Helwanijem. Paul je kritizirao Rockholda i tvrdio je da se radi o katastrofalnom nastupu, a naročito ga je kritizirao zbog trenutaka u kojima se rukama oslanjao na svoja koljena. Jake tvrdi da kad bi on takve stvari radio tijekom borbe, prošao bi kroz neviđene kritike. Helwani je isticao kako je Luke legenda ovog sporta i da su oba borca prezentirali veliku srčanost.

‘‘Razočaran sam što čujem sve ovo od tebe. Možeš mariti za pionire koji su otvorili put ljudima tvojih godina da se bore, a i ne moraš. Nema ništa sramotno u vezi ove borbe. Jedina stvar koju sam uočio jesu dva tipa koja su odbijala predati se i ostavili su sve u kavezu. Beskonačno poštovanje za obojicu.‘‘, napisao je Helwani u jednom od ‘‘tvitova‘‘, na što se Paul nadovezao:

‘‘‘Luke Rick hold‘ i Paulo su pioniri? Ti si pijan. Oni nisu ništa napravili za ovaj sport. O čemu ti pričaš? Laku noć brate.‘‘, a Helwani je kratkim ‘‘tvitom‘‘ pojasnio Paulu tko je Luke Rockhold.

‘‘Da, Strikeforceov i UFC-ov prvak koji je bio profesionalac još prije 2010. godine svakako je pionir.‘‘

Ariel Helwani nedugo nakon toga ugostio je Lukea Rockholda u svojoj MMA Hour emisiji, a Rockhold koji se povukao iz sporta nakon poraza od Coste, dobio je priliku osvrnuti se na Jakea Paula.

‘‘Ne želim pridavati pažnju idiotima. Umoran sam od toga. Mislio sam da taj klinac ima bistriju glavu na ramenima i vjerovao sam da se trudi učiniti nešto dobro za sport (MMA). Gledao sam kako se zauzima za poštovanje u ovom sportu, ali onda ga je mržnja preuzela i postao je nesiguran. Pokušao je to usmjeriti ka meni i mom kardiovaskularnom sustavu koji je zakazao na velikoj nadmorskoj visini (event se održao u Salt Lake Cityju). Ali taj tip se bavi hendikepiranom borbom. Stoga nemoj pričati. Pronalaziš tipove manje od sebe, a siguran sam da ja nisam pričao o tebi pa stoga nemoj ni ti o meni. Ti jednostavno ne razumiješ što je prava borba. Kad razmišljaš o borbi, moraš imati na umu i umiranje. Boks je boks. Stavljate te napuhane jastučiće na vaše ruke i jedino o čemu morate brinuti jesu ručne tehnike. Razmislite o laktovima, koljenima, grapplingu, kickovima, o svakoj stvari o kojoj možete razmišljati. To vas dovodi u stanje realnosti, stanje s kojim si ti izgubio dodir.‘‘, poručio je Rockhold mladom YouTuberu koji pokušava izgraditi veliku boksačku karijeru.

Još u tjednu uoči UFC 278 eventa, Rockhold je kritizirao današnje medije, društvene mreže i utjecaj svih tih novih trendova na mladež. Jake Paul jedan je od predvoditelja tih trendova koje Rockhold prezire, a Luke se i u MMA Houru osvrnuo na probleme modernog društva.

‘‘To je realnost modernog doba, ljudi poput njega. On misli da je Muhammad Ali. Začepi i vrati se u svoju rupu prije nego te prebijem.‘‘, kratak je bio Luke, a na upit Helwanija o potencijalnom meču s Paulom, Rockhold je dao odgovor koji će se svidjeti mnogim istinskim borilačkim fanovima.

‘‘Ne treba mi taj meč. Ne želim pridavati pažnju nekom glupom dečku.‘‘

Linker
13. svibanj 2024 03:20