UFC

Islamov trener rekao da se neće boriti protiv Topurije: ‘Nema potrebe za tom borbom, on ima posla u svojoj kategoriji‘

Ilia Topuria 

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
UFC za sada jako dobro upravlja ovakvim situacijama, a uistinu i nema smisla da netko napada pojas u kategoriji iznad bez da je obranio svoj

U UFC-u je u posljednje vrijeme sveprisutan jedan trend koji možda i nije najsretniji. Prvaci odmah nakon osvajanja svog pojasa, bez da su ga uopće obranili, počinju prozivati prvake iz viših kategorija u želji da postanu dvostruki prvaci. Sama ta činjenica na neki način i ruši vrijednost statusa dvostrukog prvaka, no UFC se za sada uspješno nosi s tim.

Ilia Topuria svakako je jedan od njih, a borac je to koji je u nekoliko navrata spominjao da želi i drugi pojas. Međutim, trener Islama Makhacheva, Javier Mendez, rekao je da tu borbu nikada nećemo gledati jer se Islam nema zašto boriti s njim:

‘‘Znate što, po meni, ukoliko Islam ikada ponovno bude radio borbu za dvostruki pojas, mislim da je on taj koji treba ići u kategoriju iznad. Da nam UFC da izbor da se borimo protiv prvaka velter kategorije ili protiv Topurije, izabrali bi prvaka velter kategorije‘‘, rekao je Mendez u intervjuu za MMA Junkie, pa nastavio:

‘‘Ilia je odličan borac, ide mu jako dobro, ali Islam nema potrebu boriti se protiv njega. To je moje mišljenje, mislim da je Tsarukyan bolji izbor. To je moje mišljenje. Ilia treba učiniti još puno u svojoj kategoriji. Mi smo također željeli napasti pojas u kategoriji iznad, ali UFC nam je naredio da branimo svoj.‘‘

UFC za sada jako dobro upravlja ovakvim situacijama, a uistinu i nema smisla da netko napada pojas u kategoriji iznad bez da je obranio svoj. Makhachev u svojoj kategoriji još ima posla, a to tek posebno vrijedi za Topuriju.

Linker
18. lipanj 2024 04:27