UFC

Islam Makhachev počašćen, ali i zabrinut novim UFC rukavicama: ‘Krute su, bit će više posjekotina‘

Islam Makhachev

 Giuseppe CACACE/AFP/Profimedia
Nove rukavice debitiraju na UFC 302 priredbi, a dagestanski prvak će nositi prvi zlatni par

Nove UFC rukavice prvi puta će biti službeno testirane iduće subote na UFC 302 priredbi.

Prvak UFC-ove lake kategorije, Islam Makhachev, ima pomiješane emocije u vezi novih borbenih rukavica koje će debitirati idućeg vikenda.

Makhachev će braniti svoju titulu protiv Dustina Poiriera u New Jerseyju 1. lipnja, a događaj će označiti premijeru novih rukavica na kojima UFC radi već mjesecima. Novi dizajn je otkriven uoči jubilarne UFC 300 priredbe, a Makhachev će nositi prvi zlatni par rukavica, kao što i dolikuje prvaku.

No, Makhachev ima neke zamjerke vezano za novu opremu nakon što je dobio jedan par novih rukavica za trening.

"Nove rukavice su vrlo krute", rekao je u intervjuu za Sport 24. "One će uzrokovati više posjekotina, budući da su prethodne UFC rukavice bile mekše. Ove su više krute. Ne dopuštaju vam da potpuno otvorite ruku kako bi se osiguralo da prsti ne budu potpuno ispruženi prema naprijed."

Mnogi su se fanovi nadali da će novi dizajn blago savinuti prste boraca kako bi se smanjila mogućnost uboda u oko. Sada imamo Makhacheva koji sugerira da ove rukavice to rade i previše. On nije prvi borac koji je primijetio kako se čini da ima viška tkanine oko rupa za prste, što bi također moglo uzrokovati više posjekotina.

"Ali općenito su prilično slične", zaključio je. "Uokvirit ću ih pored pojasa kao prve zlatne rukavice u UFC-u. Vjerujem da to puno znači."

Vidjet ćemo kako će nove rukavice funkcionirati na UFC-u 302. Krajem 2023. godine rukavice su bile testirane u treninzima od strane mnogih UFC boraca, i do sada su recenzije novog dizajna bile pozitivne.

Nadajmo se da nećemo svjedočiti porastu broja posjekotina unutar kaveza, a time i prerano zaustavljenih mečeva od strane doktorskih službenika.

Linker
14. lipanj 2024 06:05