UFC

Charles Oliveira o meču između Makhacheva i Poiriera: ‘Definitivno ga može nokautirati‘

Charles Oliveira v Islam Makhachev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Bivši prvak lake kategorije dijelio je kavez s oba borca glavne borbe večeri na UFC 302 priredbi

Prvak lake kategorije, Islam Makhachev, suočit će se s Dustinom Poirierom u glavnoj borbi večeri UFC-a 302 u subotu, a Charles Oliveira iznio je svoje mišljenje o njihovom nadolazećem okršaju za titulu. Poirier je izgubio samo četiri puta otkako je prešao u laku kategoriju 2015. godine, a tri od tih poraza bile su prvenstvene borbe protiv Khabiba Nurmagomedova, Justina Gaethjea (za BMF naslov) i Oliveire.

Oliveira je dijelio kavez s obojicom – 2021. godine je obranio svoj naslov prvaka ugušivši Poiriera u trećoj rundi, a protiv Makhacheva je izgubio pojas u listopadu 2022. nakon što ga je Dagestanac prisilio na predaju u drugoj rundi. Kao kompletnijeg borca s većom šansom za pobjedu, vidi trenutnog prvaka:

‘‘Dustin Poirier je čvrst borac… ali s druge strane, suočava se s tipom koji igra istu igru sa svakim, a to je da te sruši...Sve se može dogoditi, ali mislim da Makhachev nije glup. Neće ulaziti u razmjene s Poirierom, već će ga htjeti rušiti. Mislim da je Poirierova slaba točka to što ga se može dovesti u parter, i mislim da Islam zadržava naslov.”

U novom intervjuu za MMA Fighting, Oliveira je detaljnije pojasnio svoje mišljenje i rekao gdje vidi šanse za Poiriera:

"Svakog udarača koji se suoči s Islamom čeka ista stvar, on će te srušiti i imati veće šanse za pobjedu", rekao je Oliveira za MMA Fighting. "Ali pričamo o MMA-u, i jedna ruka, jedan udarac koji pogodi definitivno ti može donijeti pobjedu.‘‘

"Dustin Poirier je to pokazao u svojoj posljednjoj borbi, već je to mnogo puta pokazao. Ima teške ruke i udara snažno, tako da ga definitivno može nokautirati, ali mislim da Islam ostaje prvak."

Oliveira je još dodao da ne vidi ni Armana Tsarukyana kao veliku prijetnju Makhachevu ‘jer Islam napreduje u borbi na nogama‘.

"Arman je tip koji te sruši i drži te tamo cijelo vrijeme", rekao je Oliveira. "Nema šanse. To nije borba koju može dobiti."

"Naravno, upravo sam to rekao i ne mogu se povući, pričamo o MMA-u i vrlo je nepredvidiv", nastavio je bivši prvak. "Tip zatvori oči i baci udarac koji pogodi, nokautiran si. Baci udarac nogom koji pogodi, kreneš na rušenje i završiš u gušenju. MMA je nepredvidiv, ali mislim da je Islam puno iskusniji, ima više fokusa, više gladi i puno je jači od Armana."

Linker
14. lipanj 2024 19:00