UFC

Imamo li novu borbu za pojas? ‘Čestitam Pereiri, nokautirat ću ga u prvoj rundi. Taj čovjek nema bradu‘

Alex Pereira

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Svakako ima argumente da baš on bude sljedeći izazivač koji će napasti titulu poluteške kategorije

Alex Pereira je u euforičnom raspoloženju nakon UFC 300 priredbe. Brazilski nokauter opravdao je očekivanja u glavnoj borbi zaustavivši Jamahala Hilla već u prvoj rundi. Više od obične pobjede prekidom, njegova prva obrana naslova bila je gotovo savršena izvedba: prvi pravi udarac kojeg je bacio i Hill pada na pod!

Nije jasno što slijedi za "Poatana". Pereira je izrazio interes za ponovnu borbu za tri tjedna na UFC-u 301 što vjerojatno neće biti moguće. Također je govorio o teškoj kategoriji i borbi protiv Toma Aspinalla, ali čini se da ima još toga za postići u kategoriji do 93 kilograma. Jiri Prochazka svojom je odličnom izvedbom i tehničkim nokautom protiv Aleksandra Rakića postavio sebe u razumnu poziciju za revanš protiv prvaka, a dagestanski borac Magomed Ankalaev ima značajnu seriju pobjeda.

Nakon Pereirine obrane naslova, Ankalaev je jasno dao do znanja da očekuje sljedeću priliku. Putem društvenih mreža pozvao je Pereiru na borbu u Abu Dhabiju (najvjerojatnije na UFC-u 308, 26. listopada) te obećao nokaut u prvoj rundi jer kako kaže: "Taj čovjek nema bradu".

Ankalaev svakako ima argumente da baš on bude sljedeći izazivač u borbi za naslov. Dugo vremena nije izgubio (čak u svojih 12 zadnjih nastupa) i dolazi s kvalitetnom pobjedom nokautom protiv Johnnyja Walkera. Ako Pereira ne prelazi u tešku kategoriju, tada borba za naslov protiv Dagestanca ima smisla.

Ipak, zar nije čudno da izazivač određuje lokaciju? Abu Dhabi se osjeća gotovo kao domaći teren za borce iz Dagestana i Rusije koji su često na UFC priredbama u tom gradu. Osim toga, termin u listopadu se ne uklapa baš u Pereirine planove i želje da se što prije vrati u kavez.

Još nije jasno kako će se razviti slika u poluteškoj kategoriji.

Linker
26. travanj 2024 03:04