UFC

Glover Teixeira nije htio ostati u sportu samo radi novca: Želi boks meč protiv ‘tipa svojih godina‘

Glover Teixeira

 Screenshot (youtube, Ufc)
Rekao je kako je novac odličan ako imate svrhu u životu, a nije se želio više boriti u UFC-u ako nije u pitanju meč za titulu

U prvom mjesecu ove godine se veteran Glover Teixeira borio za titulu u poluteškoj kategoriji protiv Jamahala Hilla. Nakon pet rundi i puno pretrpljene štete je poražen, a odmah nakon poraza je ostavio rukavice u kavezu i najavio mirovinu iz profesionalnog sporta.

S obzirom da ima 43 godine, bilo je i za očekivati da će se umiroviti neovisno o ishodu tog meča. Oprostio se tako pred domaćom publikom u Brazilu, a jučer se i oglasio po prvi puta nakon tog poraza i najave mirovine. Rekao je kako nije želio ostati u UFC-u samo radi novca:

‘‘Tu sam odluku donio u tom trenutku nakon borbe. Bio sam razočaran u brojne stvari. Nisam se želio vraćati nazad. U svojoj posljednjoj borbi protiv Jiria Prochazke sam cijelo vrijeme pobjeđivao, a onda sam izgubio borbu. U borbi protiv Hilla sam također imao neke dobre pozicije, ali nisam došao do finiša. Bilo je čudno, ne znam. Mislio sam da ga imam u petoj rundi u toj poziciji, ali mi je iskliznuo‘‘, rekao je Glover za MMA Junkie.

‘‘Nisam se više želio boriti ako nije za titulu, to nije to za mene ako nisam najbolji na svijetu. Ja sam uvijek taj koji drži predavanja o smislu života. Novac je odličan kada imate neki cilj. Kada znate što činite i to želite činiti bez obzira na novac. Novac je super, ali nisam htio ostati samo radi toga. Ako bih boksao za novac, radio bih nešto lagano. Boks meč protiv nekoga mojih godina‘‘, dodao je.

Glover će svakako ostati upamćen kao jedan od MMA velikana, no vjerujemo da mu nitko neće zamjeriti ako će željeti odraditi poneki boks meč za novac.

Linker
17. lipanj 2024 06:46