UFC

Gilbert Burns hvali Leona Edwardsa: ‘Podcijenjen je i ima najviše šanse za pobijediti Usmana‘

Kamaru Usman i Leon Edwards

 Screenshot (youtube, Ufc)
Iskusni brazilski borac objasnio je zašto vjeruje da Britanac može pobijediti prvaka

UFC-ov prvak velter kategorije Kamaru Usman, po mišljenju mnogih najbolji je MMA borac na svijetu. Nigerijac je prvoplasirani borac UFC-ove ''P4P'' ljestvice, a iza njega je 15 UFC pobjeda u jednako toliko nastupa.

Pet puta uspješno je branio titulu prvaka u velteru i djeluje uistinu nezaustavljivo. Određene probleme uspijevali su mu prouzročiti Colby Covington i Gilbert Burns. Ovaj potonji, dugi niz godina trenirao je zajedno s Usmanom u Sanford MMA dvorani, a početkom 2021. godine obračunali su se u meču za pojas.

Usman je na kraju slavio nokautom u trećoj rundi, ali Brazilac je pružio sasvim dobar otpor. Burns je i dalje pri vrhu kategorije, ali nekoliko pobjeda trebat će mu da izbori novi napad na titulu.

Leon Edwards trenutno se ističe kao glavni kandidat za sljedećeg izazivača, a radi se o još jednom borcu kojeg je Usman već pobijedio. Kamaru i Leon prvi međusobni meč odradili su krajem 2015. godine, a obojica su strašno napredovali od tog meča.

Britanac je odradio deset mečeva nakon poraza od Usmana, a pobjedu je upisao u devet navrata. Borba protiv Belala Muhammada završena je ''no contestom'' zbog nenamjernog uboda u oko, zbog čega Muhammad nije mogao nastaviti. Unatoč fantastičnoj seriji pobjeda, Edwardsa se često zanemaruje i podcjenjuje kad se priča o najboljim velterašima svijeta. Gilbert Burns jedan je od onih koji itekako cijene ''Rockyja''.

''Leon Edwards je izuzetno podcijenjen. Nemam pojma zašto je to tako. Tip je jako dobar. Samo razmislite o njemu. Udarač je, ima duge ruke i kontraš je. Već to ga čini opasnim, a uz njega je i sjajan tim. Promatrao sam ih, tamo je i Arnold Allen te mnogo dobrih tipova. Radi se o dobrom timu koji ne dobiva poštovanje koje zaslužuju. Znam Kamarua jako dobro i ta borba bit će jako tijesna. Uzmemo li trojicu tipova, Khamzata (Chimaeva), Colbyja (Covingtona) i Leona (Edwardsa), mislim da Leon ima najbolje šanse pobijediti Usmana.'', rekao je Burns gostujući u podcastu ''Food Truck Diaries with Brendan Schaub''.

''Durinho'' je iskusan MMA borac, ali putem svog YouTube kanala koji je nekoć puno aktivnije vodio, odavao je dojam borca koji jako dobro prati zbivanja u UFC-u, a jako dobro je potkovan i po pitanju analiziranja tehničkih aspekata. Tako je u nastavku razgovora sa Schaubom objasnio zašto vidi Edwardsa kao veliku opasnost za Usmana.

''On je udarač, ali može hrvati i 'grapplati' također. Jako je dugačak. Ovi ostali tipovi su hrvači. Nemojte me krivo shvatiti, Covington i Chimaev mogu dobro udariti, ali prvenstveno su hrvači. Edwards je udarač.'', dodao je Burns.

Leon Edwards prema mišljenju kladionica osjetan je autsajder u meču protiv Usmana. Prvi koeficijenti na taj meč koji još nije ni ugovoren, govore kako je Usman očekivano favorit. Oko 1.40 iznosi koeficijent na njegovu pobjedu, dok se na pobjedu Edwardsa koeficijent u prosjeku kreće oko 3.20.

Linker
26. travanj 2024 15:36