UFC

Dvojica UFC boraca pozitivni na doping: Sean O‘Malley nekoć je bio suspendiran zbog iste supstance

Kyler Phillips

 Screenshot (youtube, Full Reptile Mma)
Atletska komisija objavila je da dvojicu boraca uskoro čeka saslušanje i službena suspenzija

Atletska komisija u Nevadi dvojicu UFC-ovih boraca označila je kao kandidate za suspenziju zbog pada na doping testu. Radi se o Kyleru Phillipsu i Darriusu Flowersu, a u njihovom organizmu pronađen je ostarin, odnosno enobosarm.

Dvojici boraca izrečene su privremene suspenzije, a saslušanje će se održati u četvrtom ili petom mjesecu ove godine. Nakon saslušanja, borcima će biti određene službene suspenzije koje će ih na neko vrijeme udaljiti iz kaveza.

Ostarin ili enobosarm inače je selektivni modulator androgenih receptora, a vjeruje se da pomaže poboljšanju kondicije i djeluje slično kao anabolički steroidi. USADA zabranjuje uporabu ostarina, a mnoštvo je UFC boraca koji su padali na doping testu upravo zbog pronalaska ostarina u krvi.

Sean O‘Malley jedan je od njih, kao i Diego Sanchez, Amanda Ribas, Ovince Saint-Preux i Elizeu Zaleski dos Santos. Upravo je Zaleski dos Santos posljednji koji je bio pozitivan zbog ostarina u organizmu, a izrečena mu je suspenzija u trajanju godinu dana. O‘Malley je šest mjeseci bio suspendiran nakon svog pada na doping testu.

Kyler Phillips (10-2-0, 4-1 UFC) pozitivan je bio uoči zakazanog meča protiv Raphaela Asuncaa. Phillips i Assuncao trebali su se boriti 11. ožujka (treći mjesec) na UFC Fight Night 221 eventu, ali Phillipsu je nastup zabranjen nakon pada na doping testu. 27-godišnji Phillips nastupa u bantam kategoriji i jedan je od perspektivnijih boraca u kategoriji. Posljednji nastup upisao je u drugom mjesecu 2022. godine, a ‘‘submissionom‘‘ u trćeoj rundi porazio je Marcela Roja.

Darrius Flowers (12-5-0) borac je koji je 25.2. trebao debitirati u UFC-u, ali zbog pada na doping testu otkazan je njegov nastup protiv Ericka Gonzaleza. Flowers je ugovor s UFC-om izborio u osmom mjesecu prošle godine, preko Dana White‘s Contender Seriesa. Ugovor je izborio vrlo zanimljivom pobjedom do koje je došao nakon ‘‘slama‘‘ kojim je ozlijedio Amirana Gogoladzea. Flowers je borac velter kategorije.

Linker
05. srpanj 2024 15:52