UFC

Du Plessis opleo po ‘licemjernom‘ Stricklandu: ‘Konstantno prelazi granicu svojim izjavama, a sada traži simpatije‘

Sean Strickland (lijevo) i Dricus Du Plessis (desno)

 Screenshot (youtube, Mma Weekly)
Izazivač za UFC-ovu titulu u srednjoj kategoriji dobrano je ‘‘oprao‘‘ Stricklanda gostujući u MMA Houru

Ranije danas pisali smo vam o izjavama Seana Stricklanda. UFC-ov prvak srednje kategorije u svom podcastu se osvrnuo na verbalni i fizički konflikt koji je sredinom 12. mjeseca imao s Dricusom Du Plessisom. Strickland je bio pogođen Dricusovim riječima, a južnoafrički borac pogodio ga je podsjetivši ga na teško djetinjstvo i nasilnog oca koji je tukao Seana i njegovu majku.

‘‘Poslao sam Dricusu poruku nakon svega toga. Rekao sam mu: ‘Dricus, slušaj me. Pokušat ćemo ubiti jedan drugog u kavezu, ali spomeneš li onu temu ponovno, izbost ću te. Konferencija za medije, vaganje, nije bitno. Ne govorim da se ne želim boriti protiv tebe, niti govorim da nisi dobar borac. Samo kažem da je to linija koja nadilazi borbu svaki put kad ju odlučiš prijeći. Spomeneš li to u Kanadi, ja ću završiti u zatvoru, deportirat će me i potratili smo osam tjedana treninga.‘‘‘, poruka je koju je Strickland uputio Dricusu, a izazivač je navodno prihvatio sugestiju i neće više doticati tu temu, barem prema navodima Seana Stricklanda.

Dogovor bi mogao pasti u vodu ako Strickland bude provocirao Du Plessisa tijekom ovotjedne konferencije za medije. Sean je borac koji također prelazi granice dobrog ukusa i nerijetko zbija neukusne šale na Dricusov račin. Nastavi li u tom ritmu, Du Plessis će sigurno pritiskati Stricklandovu bolnu točku.

Gostujući u sinoćnjem MMA Houru, Du Plessis je izjavio kako Strickland nije osoba koja bi trebala nekome određivati granice i spočitavati navodno prekoračenje istih, ali Dricus dodaje da neće ipak pretjerivati s ‘‘udarcima ispod pojasa‘‘.

‘‘Ne žalim zbog izrečenog. Rekao sam to što sam rekao. Slušajte, ako se okomite na nekog, morate biti spremni i primiti udarac. Neću forsirati tu temu dalje, ali stojim iza onog što sam izrekao i nisam se šalio. Ja sam iznosio činjenice. Očito je sve to ostavilo ogroman trag na njemu. Neću dalje pritiskati jer nema potrebe. Postigao sam ono što sam htio i ne moram se hvatati samo jedne stvari. Užasno je sve to što mu se događalo, ali ne mora projicirati svoje traume na druge osobe. Iskazivao je nepoštovanje prema meni i mom treneru, a ja neću dopustiti da to prođe nekažnjeno. To je sada iza nas i počinjemo ispočetka. Ne gajim nikakav animozitet prema njemu. Rekao sam to što sam rekao i ovdje sam da odradim posao i dođem do pobjede.‘‘, započeo je Du Plessis, a zatim je istaknuo kako je Strickland ispao licemjer, jer obično je on taj koji verbalno maltretira druge.

‘‘Puno je pričao o Khalilu Rountreeju i nazivao ga slabićem jer je plakao. On (Strickland) je onda napravio istu stvar. Nije ga bilo briga ni onda kada je pričao o supruzi Iana Garryja. Nije bilo na njemu da to govori. On je zabavan tip i zapravo uživam slušati ga. Ali licemjerje je nešto zbog čega bi ljudi mogli izgubiti poštovanje prema njemu. On je uvijek svoj, bez zadrške. No, čim je dobio ‘porciju‘ kojom inače ‘časti‘ druge, vidjeli smo ga kako se povlači i pokušava pridobiti simpatije i suosjećanje. Ne možete se tako ponašati ako izgovarate stvari koje inače izgovarate. On se šalio na račun borca koji je poginuo nakon naleta autobusa (Felipe Colares). Zar to ne prelazi granicu? Ti, gospodine ‘Moralni kompasu‘, ne odlučuješ gdje je granica. On nema pravo odlučivati. Odjednom je granica tamo gdje ju on želi postaviti. Ne, stvari ne funkcioniraju tako.‘‘, zaključio je Du Plessis.

Podsjećamo, Sean Strickland na jednoj od konferencija za medije prošle godine, prokomentirao je tragičnu smrt Felipea Colaresa koji je poginuo u naletu autobusa. Radi se o bivšem UFC-ovom borcu, a Strickland je na jako ružan način prokomentirao njegovu smrt.

‘‘Brazilskog borca udario je autobus i on je poginuo. Nikog nije bilo briga za tog tipa. Kad sam prvi put pročitao tu vijest, pomislio sam: ‘Ako ne možeš izbjeći bus, zato i nisi u UFC-u‘. To je bila moja prva šala, a stojim iza nje jer je urnebesno smiješna.‘‘, bile su riječi Seana Stricklanda.

Du Plessis je u pravu kada Stricklanda navodi kao licemjera, jer to je samo jedna od nebrojenih situacija u kojima je Strickland debelo prekoračio granicu dobrog ukusa.

Linker
24. lipanj 2024 14:00