UFC

Derrick Lewis u 11. mjesecu pokušat će se vratiti pobjedama: Čeka ga protivnik koji nije unutar top 10

Derrick Lewis

 Screenshot (youtube, Ufc)
‘‘Crna Zvijer‘‘ zasad ima jako lošu 2022. godinu i tražit će prvu pobjedu u ovoj kalendarskoj godini

U poprilično loš niz upao je Derrick Lewis u posljednjih godinu dana. Sve je započelo u osmom mjesecu prošle godine protiv Ciryla Ganea koji ga je nokautirao u trećoj rundi borbe za privremenog prvaka teške kategorije.

Lewis se krajem godine vratio pobjedama nokautiravši Chrisa Daukausa u prvoj rundi, ali 2022. godina nije dobra za Lewisa. Tai Tuivasa nokautirao ga je u drugom mjesecu ove godine, a Sergei Pavlovich završio ga je u prvoj rundi krajem sedmog mjeseca ove godine.

Lewis je trenutno sedmi u poretku izazivača teške kategorije i napad na titulu više se ne čini kao realna opcija. Dojam je da su sve Lewisove slabosti razotkrivene nakon što je teška kategorija dobila nekoliko potrebnih osvježenja i Lewis više ne kotira kao jedan od pet najboljih teškaša. Treba ipak uzeti u obzir da je Lewisu 37 godina, a iza njega je i 37 profesionalnih mečeva. ‘‘Black Beast‘‘ je sve potrošeniji, ali u 11. mjesecu pokušat će se vratiti pobjedama.

Naime Lewis će 19. studenog (11. mjesec) predvoditi UFC Vegas 65 event, a protivnik će mu biti 27-godišnji Moldavac Sergey Spivak (15-3-0, 6-3 UFC). Spivak je trenutno u nizu od dvije uzastopne pobjede, a u posljednjih šest nastupa upisao je pet pobjeda. Tom Aspinall nanio mu je jedini poraz, a Spivak se može pohvaliti pobjedama protiv boraca kao što su Alexey Oleinik i Augusto Sakai. U trećem mjesecu ove godine nokautirao je i Grega Hardyja, a to je odradio već u prvoj rundi. 2019. godine Spivak je pobijedio i Taija Tuivasu, a s obzirom koliko je Tuivasa napredovao od tada i podigao se u poretku, ta pobjeda sada djeluje puno veće nego onda.

Spivak je 12. u poretku izazivača teške kategorije i pobjeda protiv Lewisa ugurala bi ga unutar top 10. 27-godišnji Moldavac iz meča u meč je sve bolji, a Derrick Lewis poslužit će kao jako dobar test njegovih sposobnosti.

Linker
14. svibanj 2024 17:52