K1 i Boks

Deontay Wilder rado bi boksao protiv Ngannoua: ‘Možda se jednog dana budemo borili‘

Deontay Wilder i Francis Ngannou

 Instagram (deontay Wilder; Francis Ngannou)
Ponajbolji američki teškaš nema ništa protiv obračuna s UFC-ovim prvakom teške kategorije

Proteklih dana imali ste prilike čitati kako nema nikakvog napretka po pitanju novog ugovora Francisa Ngannoua s UFC-om. ‘‘Predator‘‘ i dalje inzistira na dodavanju klauzule koja mu pruža mogućnost da odradi boksački meč, a najviše je zainteresiran za meč protiv Tysona Furyja.

Međutim, sada je isplivalo još jedno ime s kojim bi se Ngannou mogao obračunati u boksačkom ringu. Radi se o Deontay Wilderu (42-2-1, 41 KO), po mnogima najopakijem udaraču u teškoj kategoriji.

‘‘Bronze Bomber‘‘ samo jednom u karijeri nije slavio prekidom. Bilo je to početkom 2015. godine kad je odradio svih 12 rundi protiv Bermanea Stivernea. Ipak, krajem 2017. godine Wilder je to ‘‘popravio‘‘ tako što je nokautirao Stivernea u prvoj rundi.

Naravno, Tysona Furyja nije uspio nokautirati i u toj trilogiji upisao je dva poraza. Ipak, u prvom meču bio je jako blizu pobjede nokautom, a više puta je rušio Furyja i u trećem meču. Sumnja u Wilderovu razaračku moć uopće ne postoji, kao što sumnja ne postoji ni kada je udarac Francisa Ngannoua u pitanju.

Ngannou je 12 od ukupno 17 MMA pobjeda upisao nokautom, a borce poput Alistaira Overeema, Caina Velasqueza, Juniora Dos Santosa, Curtisa Blaydesa itd. završavao je u prvoj rundi. Uz Derricka Lewisa, Ngannou je najmoćniji udarač u teškoj kategoriji kad je UFC u pitanju i njegov meč protiv Wildera privukao bi možda još veći interes nego onaj s Furyjem.

Jasno je kako je ‘‘Gypsy King‘‘ tehnički puno bolji boksač od Ngannoua i vjerojatno bi ga uvjerljivo pobijedio. Deontay Wilder s druge strane oduvijek je na meti kritika zbog ne tako dobre tehnike, ali razorni udarac doveo ga je do samog vrha teške kategorije. Na gotovo isti način se promatra i Francisa Ngannoua koji također ne prezentira tehniku kojom ostavlja bez daha, ali kad čisto pogodi, tu svaka priča završava.

Wildera 15. listopada (10. mjesec) očekuje meč protiv Roberta Heleniusa, a ususret toj borbi, upitan je od strane medija bi li pristao na meč protiv Ngannoua.

‘‘Da, naravno. On je nailazio u dvoranu u kojoj treniram. Trenirali smo zajedno i među nama je sve super. Ljubav i poštovanje. Možda se jednog dana budemo borili, tko zna. Budućnost je svjetla. 15. listopada (10. mjesec) je ono na što sam sada fokusiran, ali radi se na puno stvari u budućnosti. Prvak se vraća.‘‘, poručio je Wilder.

Nakon što je Fury pokazao interes za obračunom protiv Ngannoua, sada se u priču uključio i Wilder. Ngannou bi u oba slučaja uprihodio veliku količinu novca, a ispunila bi mu se i želja za odrađivanjem boksačkog meča. Sve ovo samo otežava situaciju UFC-u, jer jako će teško Francis pristati na ugovor koji mu ne dopušta izlet u boks.

Linker
06. lipanj 2024 17:36