UFC

Daniel Rodriguez jako je razočaran s profesionalizmom Kelvina Gasteluma: ‘Lijen je i ne želi skidati kilažu‘

Gastelum

 LOUIS GRASSE/ZUMA PRESS/PROFIMEDIA
Rodriguez je ipak pristao na veću kategoriju jer prema njegovim riječima ovo mu je jako potrebno

Daniel Rodriguez i Kelvin Gastelum prvotno su bili planirani za borbu u velter kategoriji na glavnom dijelu UFC-a u Saudijskoj Arabiji. Međutim, meč će se sada održati u srednjoj kategoriji nakon što je Gastelum imao problema sa skidanjem kilograma.

Gastelum je već nekoliko puta promašio težinsku granicu, a u svojoj posljednjoj borbi u prosincu se vratio u velter kategoriju. Tijekom UFC-ovog Media Daya u Saudijskoj Arabiji, Rodriguez je objasnio situaciju i rekao kako je "izgubio malo poštovanja" prema Gastelumu zbog ovog razvoja događaja.

"Matchmakeri su se obratili i pokušao sam dogovoriti borbu u catchweight kategoriji, ali on je očito imao toliko loš kamp da nije mogao ni do 82 kg. Prošlo je 13 tjedana otkako sam saznao za ovu borbu. Siguran sam da je i on, također. Dakle, činjenica da kaže kako ima loš kamp nema smisla. Osjećam da je to nedostatak discipline. Ne znam ima li Kelvin Gastelum loš kamp ili je samo lijen i ne želi skidati težinu" rekao je Rodriguez za MMA Weekly.

"Već sam pristao na 84 kg. Toliko sam uložen u ovu borbu. Stavio me u stvarno tešku situaciju. Trebam da se ova borba dogodi. Bio je to tako dug kamp i pristao sam uzeti postotak njegove torbe, što je pošteno. Osjećao sam da bi 82 kg bila dobra težina, ali ovo mi nije prvi put da dolazim u korist kompanije, i želim da UFC zna da sam ja taj koji će napraviti žrtve čak i ako to nije u moju korist" nastavio je Rodriguez. "U smislu profesionalnosti, osjećam da sam izgubio malo poštovanja prema njemu."

Ova promjena kategorije nije prva takva situacija za Gasteluma, koji je poznat po problemima sa skidanjem kilograma. Rodriguez, s druge strane, jasno je stavio do znanja koliko mu je bitno održati ovu borbu, čak i pod izmijenjenim uvjetima. Njihov meč sada donosi dodatnu dimenziju interesa, s obzirom na to da će se održati u težoj kategoriji nego što je prvotno planirano.

Linker
22. lipanj 2024 20:54