UFC

Dana White smatra da je borba O‘Malleyja i Moutinha trebala biti ranije prekinuta

Sean O'Malley i Kris Moutinho
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Čelnik UFC-a smatra kako je prekid borbe posve opravdan, no ne bi bilo zamjerke da se dogodio ranije

Kris Moutinho (9-5-0, 0-1 UFC) debitirao je na UFC 264 priredbi kao uvjerljivo najveći autsajder. Smatralo se kako Seana O'Malleyja (14-1, 6-1 UFC) čeka lak posao te vjerojatna pobjeda u prvoj rundi. Iako je Sean totalno dominirao cijelom borbom, Moutinho je oduševio čvrstoćom i srcem koje je prezentirao u kavezu. Međutim, Herb Dean donekle mu je ukrao zadovoljstvo koje bi osjetio da je uspio izdržati do samog kraja borbe. Samo 27 sekundi prije kraja, sudac je odlučio da je Moutinho primio dovoljno štete te je prekinuo borbu. Podijeljena su mišljenja oko ispravnosti te odluke, no činjenica je kako ishod svakako ne bi bio drukčiji da je borba otišla na bodove. Predsjednik UFC-a Dana White smatra kako je borba mogla biti prekinuta i ranije.

''Mislim da je borba mogla biti prekinuta tri minute ranije. Mogla je biti završena već nakon druge runde. Ta borba mogla je i trebala biti završena u bilo kojem trenutku. Nemam nikakav problem s tim prekidom. Tip (Moutinho) je pretrpio ozbiljnu štetu. Poslali smo ga u bolnicu direktno nakon borbe, bez ikakve zadrške.'', rekao je White na konferenciji za medije nakon održane priredbe.

Nevjerojatnih 230 udaraca (177 u glavu protivnika) pogodio je O'Malley, a čak 72 posto ukupno plasiranih udaraca pogodilo je Krisa Moutinha. Međutim, srčani debitant samo jednom je bio u nokdaunu, a konstantno se kretao prema naprijed i tražio svoju šansu. Dana White pohvalio je Seana O'Malleyja za nastup koji je prezentirao protiv takvog protivnika.

''Mislim da je O'Malley bio impresivan uzevši u obzir da se borio sa zombijem koji ide prema vama bez obzira koliko udaraca uputite. Svi znamo kako jako O'Malley udara. Dečko ima moć da nokautira jednim udarcem, a Moutinha je pogodio sa svime što ima u svom arsenalu. Ipak, nije ga uspijevao zaustaviti, no jako dobro je zadržao pribranost.'', dodao je Dana White.

Moutinho je hrabrim nastupom na ''short notice'' osvojio UFC-ove čelnike, fanove, ali i 75 tisuća dolara bonusa za borbu večeri. 28-godišnjaka sa zanimanjem ćemo popratiti u idućim nastupima.

Linker
30. lipanj 2024 05:32