UFC

Dana White potvrdio kako McGregor neće nastupiti ove godine, Conor se oglasio vapajem

Conor McGregor

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
UFC-ov predsjednik izrekao je ono čega su se mnogi Conorovi fanovi pribojavali

Tri godine, jedan mjesec i četiri dana. Toliko je prošlo od posljednjeg nastupa Conora McGregora. Najveća UFC-ova zvijezda izbiva iz kaveza jako dugo, a dio te pauze ipak je opravdan, jer Conor je u posljednjem nastupu pretrpio tešku ozljedu, odnosno prijelom noge.

Dustin Poirier napravio je dobar posao blokirajući Conorove ‘‘kickove‘‘ čime je ugrozio njegovu nogu, a kulminacija je nastupila krajem runde kada je došlo do prijeloma. Bilo je jasno da slijedi duga pauza, ali nitko nije očekivao da će Conor izbivati iz kaveza više od tri godine.

Čini se kako bi ta pauza mogla potrajati i puno dulje. Naime, Dana White na sinoć održanoj konferenciji za medije nakon prvog ovosezonskog DWCS eventa, otkrio je kako Conora McGregora ove kalendarske godine nećemo gledati u kavezu. Podsjećamo, Irac se trebao boriti krajem šestog mjeseca na UFC 303 eventu, ali nastup je otkazao zbog ozljede nožnog prsta. Očekivalo se brzo ugovaranje novog datuma, spominjao se deveti mjesec, a kasnije se počelo nagađati o povratku u 12. mjesecu. No, kako sada stvari stoje, McGregor se neće vratiti u skorije vrijeme.

"Razgovarali smo. Nismo se našli, ali razgovarali smo i on se želi boriti. Nešto ćemo smisliti, ali to neće biti ove godine. On se neće boriti ove godine.", poručio je Dana.

Teško je reći je li ova vijest došla kao svojevrsni šok ili kao nešto sasvim očekivano. McGregor još od prošle godine najavljuje povratak, a Michael Chandler nestrpljivo čeka i vjerojatno gubi vrijeme čekajući nešto što se možda nikada neće dogoditi. Conor je prije točno mjesec dana napunio 36 godina, a uzmemo li u obzir tešku ozljedu, zasićenost i način života kakvim živi posljednjih godina, teško je očekivati da McGregor izdrži kompletan trening kamp i pojavi se u kavezu nasuprot vrlo opasnog borca lake kategorije.

Izgledno je kako McGregor neće više nikada kročiti u UFC-ov kavez, iako je Irac zavapio nakon najnovijih Whiteovih izjava. McGregor i dalje pokušava uvjeriti javnost kako je željan borbe i da se sprema za povratak u kavez.

"Ah Dana, u prosincu (12. mjesec) je datum! Zaključi kalendarsku godinu pobjedničkim eventom! Što je sad ovo? Sljedeći mjesec odlazim na visinske pripreme kako bih se pripremao za meč. PROSINAC! Recite Dani i UFC-u da želite prosinac! Zaslužujemo prosinac!", poručio je Conor putem Twittera.

Stvar je u tome da Conor već jako dugo spominje razne datume i euforično najavljuje povratak, ali njegova pauza samo se produljuje. Možda je vrijeme da se pomiri s činjenicom da je sportska karijera iza njega. Ostvario je sve što je htio, priuštio si je lagodan život i svima je jasno kako se iz takve pozicije teško natjerati na povratak u kavez.

Linker
16. rujan 2024 22:43