UFC

Dan Hooker je u top pet boraca lake kategorije! Pobijedio Gamrota u fenomenalnom meču, prozvao McGregora i zatražio BMF pojas

 Dan Hooker

 Alex Bierens de Haan/Getty images/Profimedia
Nakon pobjede rekao je da želi BMF pojas, Conora McGreogra i ‘‘title eliminator‘‘ meč u lakoj kategoriji

Meč kojem su se ljubitelji UFC-ove lake kategorije veselili u sklopu noćašnje UFC 305 priredbe, bio je onaj između Dana Hookera i Mateusza Gamrota. Ova dvojica rangiranih boraca lake kategorije konačno su se susreli u kavezu i odmjerili snage, a kako je meč tekao, pročitajte u nastavku.

Gamrotu je ovo bio drugi nastup ove godine, a u prvom je svladao legendarnog Rafaela dos Anjosa u trećem mjesecu ove godine. Bila mu je to treća vezana pobjeda nakon poraza od Dariusha 2022. godine, a i sam je bio svjestan da je on za Hookera stilski dosta težak protivnik.

Dan Hooker u posljednje vrijeme nije bilo toliko aktivan, a u 2022. i 2023. godini upisao je tek po jedan nastup. Oba puta je slavio, a u trenutno posljednjem meču prije večerašnjeg nastupa svladao je Jalina Turnera podijeljenom odlukom sudaca.

Zauzeo je Hooker centar kaveza, no Gamrot mu to nije dopuštao te je sada on bio taj koji stvara pritisak i napada. Odličnom desnicom nekoliko puta pogodio je Hookera, a ubrzo je i u sredini kaveza uspio srušiti domaćeg borca. Hooker je uz žicu pokušao ustati, što mu je nakon određenog vremena i prošlo za rukom. U jednom trenutku Hooker je završio koljenom na podu, što je Gamrot iskoristio i ponovno borbu odveo u parter. Velikim brojem udaraca otvorio je posjekotinu iznad oka Hookera. U posljednjoj minuti prve runde, Hooker je krošeom bacio Gamrota u nokdaun, no nije uspio završiti.

Krenuo je Hooker prijetiti i udarcima nogom početkom druge runde. Odličan tajming Gamrota doveo ga je do rušenja u centru kaveza, a ubrzo je prešao i u ‘‘side control‘‘. Nekoliko udaraca je iz te pozicije uspio pogoditi Gamrot, dok je Hooker uspio doći leđima na žicu i ustati. Još par pokušaja rušenja imao je Gamrot krajem runde, no skoro je završio u ‘‘giljotini‘‘.

Posljednju rundu Hooker je otvorio stvaravši pritisak na Gamrota, zbog čega je Gamrot izgledao kao da mu je vrlo nelagodno u kavezu. Nekoliko dobrih udaraca pogodio je Gamrot, iako se cijelo vrijeme borio sa zadnje noge. Krajem runde Gamrot je pokušao uz žicu rušiti Hookera, koji se odlično obranio. Sa samom zvonom Hooker je pogodio kroše koji je malo uzdrmao Gamrota.

Pobjedu je odnio Dan Hooker podijeljenom odlukom sudaca.

Linker
21. kolovoz 2024 10:20