UFC

Cormier smatra da je Tony Ferguson završena priča: ‘Niti jedan trening kamp neće to promijeniti‘

Tony Ferguson

 Taidgh Barron/Zuma Press/Profimedia
Umirovljeni UFC-ov teškaš i poluteškaš vjeruje kako svaki borac ima svoje vrijeme, a Fergusonovo je prošlo

U aktivnoj potrazi za novim timom i trening kampom za sljedeći nastup nalazi se Tony Ferguson. Nekoć ponajbolji borac UFC-ove lake kategorije trenutno je u nizu od četiri uzastopna poraza, a promjenu je odlučio pronaći tako što će se priključiti nekoj od renomiranih MMA dvorana.

JacksonWink u Albuquerqeju njegovo je trenutno boravište. Radi se o dvorani koja je izgradila Jona Jonesa u jednog od najvećih boraca ikada, a tamo su trenirala brojna poznata imena poput Carlosa Condita, Andreija Arlovskog itd.

Trener Brandon Gibson prije nekoliko dana podijelio je putem Instagrama fotografiju s Tonyjem Fergusonom.

‘‘Sjajno je imati Tonyja Fergusona u gradu. ‘Ankle pickovi‘, laktovi i sjajan ‘flow‘. Uzbuđen sam jer smo konačno dobili priliku surađivati, a bio sam oduševljen s time koliko je vremena i energije izdvojio za mlađe borce u JacksonWink dvorani.‘‘, napisao je Gibson na svom Instagram profilu.

Iako je pohvalno što se Ferguson odlučio na promjene i prepoznaje kako nešto treba mijenjati, Daniel Cormier smatra da se radi o potezima koji neće polučiti nekakve uspjehe.

‘‘Teško je o ovome pričati, ali ja mislim da on više nema ono što je potrebno. Mislim da svi imamo svoje vrijeme, a njegovo je prošlo. Vjerujem da se neće puno toga promijeniti zato što je promijenio trening kamp. Njegovo vrijeme je prošlo i niti jedan trening kamp neće to promijeniti.‘‘, poručio je Cormier u DC&RC showu.

38-godišnji Ferguson uistinu nije dobro djelovao kroz posljednjih nekoliko dana. Međutim, borio se s vrhunskim protivnicima. Jedna do dvije dobre pobjede protiv nešto lakših protivnika mogla bi mu vratiti samopouzdanje, a ‘‘El Cucuy‘‘ nakon toga bio bi spreman ponovno se okušati s najboljima. Naravno, sve ovisi o njemu, a hoće li mu adekvatni trening kamp vratiti karijeru na pobjedničke staze, saznat ćemo onda kad se vrati u kavez.

Linker
15. travanj 2024 07:09