UFC

Conor donirao pola milijuna dolara! Novac stiže u Lafayette, ali ne u Poirierovu zakladu

Conor McGregor
 BACKGRID/BACKGRID UK/PROFIMEDIA
Irac je u konačnici napravio dobro djelo, ali je za to izabrao jedan drugi put

Conor McGregor ipak je donirao pola milijuna dolara, ali ne zakladi Dustina Poiriera.

Umjesto 'Good Fight' zakladi, bivši UFC-ov prvak u dvije kategorije svoj je novac prebacio na račun 'Boys and Girls Cluba' smještenog u Lafayetteu, inače rodnom gradu njegovog bivšeg, ali i idućeg suparnika. Riječ je, spomenimo, o organizaciji s kojom je i Poirier surađivao u prošlosti.

"Boys & Girls Clubs of Acadiana primio je neočekivani poziv prošloga tjedna i čast nam je što s vama dijelimo informaciju da je Conor McGregor donirao 500 tisuća dolara kako bi utjecao na mlade u južnoj Louisiani te kako bi podržao naš nadolazeći Ljetni kamp, ali i zdravstvene te rekreacijske aktivnosti na naših šest lokacija. Ova investicija potpuno mijenja igru! Hvala ti, Conore. Hvala ti što pomažeš da naša djeca imaju ono što im je potrebno za rast i napredovanje ovoga ljeta", stoji na Facebook stranici udruge.

Podsjetimo, ova donacija došla je nedugo nakon što je 'The Diamond' prozvao McGregora da još uvijek nije uplatio pola milijuna dolara obećane donacije koja je trebala pristići na račun njegove zaklade. Irac se na te optužbe branio tvrdeći da nikada nije dobio točan plan za raspodjelu novca, a to je nešto, kako sam kaže, što uvijek traži prije svojih donacija. Poirier mu je uzvratio tako što je tvrdio da su Conor i njegovi predstavnici prestali odgovarati na njihove poruke pa da tako, zapravo, nisu ni mogli dobiti konkretan plan.

Na kraju je Dustin požalio te se ispričao zbog toga što je privatni posao između McGregora i njega pustio u javnost, a Irac je u konačnici napravio dobro djelo, ali je za to izabrao jedan drugi put.

Poirier i McGregor po treći će se puta boriti 10. srpnja u Las Vegasu gdje se održava veliki UFC 264.

Linker
30. lipanj 2024 05:08