UFC

Buckley se osvrnuo na sukob s Tillom i Khamzatom: ‘Postali su bahati nakon što sam se odmaknuo‘

Darren Till, Khamzat Chimaev i Joaquin Buckley

 Screenshot (youtube, House Of Mma)
UFC-ov borac srednje kategorije prisjetio se situacije iz četvrtog mjeseca ove godine

Zanimljiva situacija dogodila se u četvrtom mjesecu uoči UFC 273 priredbe. UFC-ov borac Joaquin Buckley naišao je u ''backstageu'' na Darrena Tilla i Khamzata Chimaeva. Buckley je prišao Tillu i pokušao je verbalno dogovoriti meč s engleskim borcem.

Chimaev ga nije zanimao jer je trenutno u velter kategoriji, ali Buckley je iskazao želju za nastupom na londonskom eventu, a Tilla je vidio kao idealnog protivnika. Till je također djelovao zainteresirano i pristao je na borbu u sedmom mjesecu.

Chimaev je sve promatrao sa strane, a čim je Buckley završio svoj razgovor s Darrenom, Kahmzat je pitao Tilla ''tko je taj tip?'', na što se Darren nasmijao i odgovorio da nema pojma.

Nije Khamzat dobro prihvatio Buckleyjev pasivno-agresivni pristup kojim je došao do njih i ubrzo ga je pozvao na obračun.

''Ako želiš glumiti gangstera, razje**t ću te odmah.'', poručio je Chimaev.

Buckley je odgovorio kako je spreman za obračun, ali da bi radije to odradio za novac, a ne besplatno u backstageu.

''Je**na kujica. Nitko niti ne zna za njega. Dođe se slikati s nama, a onda priča kako bi se borio.'', dodao je Chimaev u nastavku.

Meč između Buckleyja i Tilla na koncu nije ugovoren. Darren će nastupiti na londonskom UFC eventu, ali protivnik će mu biti Jack Hermansson, dok će se Buckley ovog vikenda boriti protiv Alberta Duraeva.

Ususret nadolazećem nastupu, Buckley je na konferenciji za medije dobio priliku osvrnuti se na spomenutu situaciju.

''Tražio sam meč (protiv Tilla). Prije te situacije, vidjeo sam ih na konferenciji za medije. Pričao sam s njima, a oni su bili dragi i pristojni. Svi smo se smijali, a Till je predložio 23. srpnja (sedmi mjesec) kao datum meča. To znači da bih se borio i u lipnju (šesti mjesec) i u srpnju, ali treba mi to.'', započeo je Buckley, a zatim je uslijedio dio priče vezan za nastale tenzije.

''Nakon što sam odšetao, dva brata postali su bahati i puni sebe. Pričali su kako ne znaju tko sam ja, iako sam borac s najviralnijim nokautom u povijesti UFC-a. Dobro vi znate tko sam ja. Ali ništa se zapravo nije dogodilo. On (Till) je dobio novog protivnika u vidu Jacka Hermanssona i stoga ne razmišljam o njemu više.'', objasnio je Buckley, a zatim je dodao kako nikada nije ni bilo službene ponude za meč između njega i Tilla.

Što se viralnog nokauta tiče, Buckley aludira na svoju pobjedu protiv Impe Kasanganayja iz desetog mjeseca 2020. godine. Bio je to uistinu jedan od najspektakularnijih nokauta u povijesti promocije i teško je povjerovati da Till i Chimaev nisu znali tko je Joaquin Buckley.

Linker
20. travanj 2024 06:59