UFC

Chimaev kritizirao Gilberta Burnsa: ‘Ne razumijem kako može biti sretan nakon poraza‘

Khamzat Chimaev i Gilbert Burns

 James Gilbert/Getty images/Profimedia
Neporaženi čečensko-švedski borac tvrdi da je poraženi borac bio bolje raspoložen od pobjednika

Meč između Khamzata Chimaeva i Gilberta Burnsa i dalje jedan od najboljih UFC-ovih mečeva kojima smo svjedočili u 2022. godini. Neporaženi Čečen tog 9. travnja (četvrti mjesec) bio je na ispitu karijere, a uspio ga je proći.

Puno iskusniji Gilbert Burns ušao je u tu borbu kao drugorangirani izazivač UFC-ove velter kategorije, ali bio je veliki autsajder protiv super-talentiranog Khamzata Chimaeva. ‘‘Durinho‘‘ je pokazao kako ga se nikad ne smije podcijeniti i dobrano je namučio Chimaev.

Khamzat je na koncu ipak slavio jednoglasnom odlukom i skočio je s desetog na treće mjesto u poretku izazivača. Burns je skliznuo na četvrtu poziciju, a Leon Edwards preuzeo je drugo mjesto u poretku izazivača velter kategorije.

Nakon pobjede, Chimaev je isticao kako nije naročito zadovoljan svojim nastupom, dok je kod Gilberta Burnsa bila obrnuta situacija. Brazilski borac nije pokazivao znakove razočaranosti, a njegova popularnost kao da je samo dodatno skočila tim porazom. Chimaev ne shvaća kako Burns može prihvatiti poraz na takav način.

‘‘Kad sam pobijedio u posljednjem meču, bio je to težak meč za mene. Svi su bili sretni jer ga nisam uspio završiti. Ali taj tip je bio drugorangirani izazivač, jedan od najčvršćih likova. On je bio blizu pobjede protiv Usmana također. Bacio ga je u nokdaun. Ja nisam odradio svoj posao kako sam htio, jer nisam slušao trenera.‘‘, započeo je Chimaev u MMA Houru, a zatim je nastavio.

‘‘Ja sam ga (Burnsa) učinio popularnim. On je bio nitko i ništa prije mene. Učinio sam ga slavnim, a iako je izgubio meč, bio je sretniji od mene. Ja sam bio ljut nakon borbe, a pobijedio sam. Bio sam ljut jer ga nisam završio. Ne razumijem kako neki tipovi mogu biti sretni nakon poraza. On ide posvuda, odrađuje intervjue i govori da ćemo se opet boriti. Da, borit ćemo se, kad god poželi. Ali on nikada neće biti prvak, jer ako si sretan kad izgubiš, nikada nećeš biti prvak. On govori da bi pobijedio da se meč održao na pet rundi. Ako se on može boriti tako pet rundi, zašto je pogledavao na odbrojavač vremena. Posljednje dvije minute morao sam trčati za njim. Da smo imali još dvije runde, ja bih ga završio.‘‘, poručio je Khamzat.

Činjenica je da se očekivalo kako će Burns biti lakoćom pregažen od strane Chimaeva, a na kraju ga je dobrano namučio. To je glavni razlog zašto je Burns zadovoljan izašao iz tog meča, naročito ako uzmemo u obzir da postoje osobe koje smatraju da je Burns čak zaslužio i pobijediti. Chimaev s druge strane je navikao na jako lake pobjede, a takvu je očekivao i protiv Burnsa. Onda kada se to nije dogodilo, opalo je i njegovo zadovoljstvo učinjenim.

A što se popularnosti tiče, borac poput Gilberta Burnsa davno je zaslužio puno veću pažnju i popularnost, ali očito je trebao rat protiv Chimaeva da bi ju počeo dobivati.

Linker
08. svibanj 2024 12:59