UFC

Carlos Ulberg objasnio zašto je ‘uletio‘ protiv Jamahala Hilla: ‘Idemo na sve ili ništa, sutra ne postoji‘

Carlos Ulberg

 Getty Images vascoza/newshub
UFC 303 je vrlo blizu, a jedan borac je dobio šansu kakvu je prije toga mogao samo sanjati

Carlos Ulberg svjestan je važnosti svog nadolazećeg meča na UFC 303. Nakon što je Khalil Rountree bio prisiljen odustati od sučeljavanja s Jamahalom Hillom (12-2 MMA, 6-2 UFC) 29. lipnja u T-Mobile Areni u Las Vegasu zbog pada na doping testu, Ulberg (9-1 MMA, 6-1 UFC) prihvatio je borbu bez pretjeranog razmišljanja.

Ulberg, borac iz kluba po nazivu City Kickboxing, ima niz od šest pobjeda, ali suočava se s velikim izazovom protiv bivšeg UFC prvaka u poluteškoj kategoriji Hilla.

„Idemo protiv Hilla. Mislim da je trenutno broj 3, što je odlična vijest koja nas stavlja u dobar položaj – i neću propustiti tu priliku,“ rekao je Ulberg u intervjuu za ENGAGE.

Borba Hilla i Rountreeja prvotno je trebala biti "co-main event". Iako raspored borbi još nije finaliziran, Ulberg je uzbuđen što će se natjecati na istom događaju na kojem će se održati i povratnički meč Conora McGregora, koji predvodi UFC 303 protiv Michaela Chandlera.

„McGregor je očito najveća zvijezda koja je izašla iz UFC-a, pa čak i sporta općenito,“ rekao je Ulberg. „Svi s kojima razgovarate znaju za McGregora, čak i ako nisu MMA fanovi. Danas sam razgovarao s nekim tko nije znao ništa o MMA-u, ali je znao tko je McGregor što je nevjerojatno.“

„On je definitivno velika zvijezda, i boriti se na toj priredbi bit će nevjerojatno. Ako možemo dobiti sunaslovnu borbu, to bi bilo još spektakularnije. On ulazi s vjerom u sebe, a to je nešto što volim nositi u svoje borbe. Kad uđem u taj kavez, tu smo samo ja, moj protivnik i pripreme koje sam imao prije. Idemo na sve ili ništa, sutra ne postoji“ rekao je poetično Ulberg.

Ulberg stavlja na kocku većinu toga, svjestan da mu ovaj meč može otvoriti vrata ka vrhu u UFC-u. Ova borba predstavlja ključnu prekretnicu u njegovoj karijeri, priliku da zasja pod svjetlima najveće pozornice i osvoji simpatije MMA fanova diljem svijeta. "Znam da je ovo moj trenutak," kaže Ulberg, "i neću dopustiti da mi izmakne."

Linker
22. lipanj 2024 13:48