UFC

Brandon Royval izrazito nezadovoljan raspletom u muha kategoriji: ‘Ne mogu j***no vjerovati, to je bila užasna borba!‘

Brandon Royval

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Royval je pobijedio Kara-Francea na spektakularniji način od Albazija

Brandon Royval ne misli da izvedba Amira Albazija protiv Kaija Kara-Francea ne zaslužuje šansu za naslov. Kara-France (24-11, 7-4 UFC) izgubio je podijeljenom odlukom sudaca od Albazija (17-1, 5-0 UFC) prošle subote u glavnoj borbi večeri na UFC on ESPN 45 UFC Apexu u Las Vegasu. Kao i mnogi drugi borci, analitičari i fanovi, Royval se nije slagao sa sudačkim karticama.

Royval (15-6, 5-2 UFC) označen je kao rezerva za borbu za naslov muha kategorije između prvaka Brandona Morena i Alexandrea Pantoje na UFC-u 290. Ipak, stvari su se promijenile nakon što je Albazi pobijedio Kara-Francea. Ne samo da je preskočio Royvala na ljestvici, već je Dana White rekao da je sljedeći izazivač za pojas još uvijek predmet rasprave.

“Mislio sam da u najmanju ruku, čak i ako Albazi pobijedi, to ne zaslužuje napad na pojas i viši rang na ljestvici. Odmah sam to pomislio, rekao sam, ‘Cool, on me neće pobijediti na ljestvici i neće mi oduzeti šansu za titulu‘, ali evo, očito nije baš tako", rekao je te nastavio

“Bio sam prilično uzbuđen. Onda sam vidio intervju Dane Whitea i rekao sam, ‘Što je ovo?‘ Ako će me stvarno preskočiti zbog te izvedbe, to je j****o ludo. Čak i zanemarujem svoju pobjedu nad Kai Kara-Franceom.”

Royval je pobijedio Kara-Francea na spektakularniji način od Albazija, slavio je "submissionom" na UFC-u 253. Zatim je upisao dva uzastopna poraza od Morena i Pantoje, prije nego li se vratio s tri uzastopne pobjede – nedavno je prekinuo niz od šest pobjeda Matheusa Nicolaua nokautom u prvoj rundi u travnju (četvrti mjesec) te samim time smatra da je njegov rezime mnogo impresivniji od Albazijevog.

"Bila je to usrana borba (Albazi - Kara-France). On (Albazi) definitivno nije pobijedio. Ako i jest, bila je to mlaka pobjeda. Bila je to vrlo loša izvedba. Zatim, ako usporedite naše izvedbe i pogledamo životopis koji je Matheus Nicolau imao u usporedbi s Amirom Albazijem, to je kao, ‘Nema šanse da me prestigne na ljestvici.‘ Ovaj tip se nikad ni s kim nije borio, a borba koja je trebala biti velika, nitko zapravo ne misli da ju je on dobio. Ne mogu vjerovati da se ovo događa”, zaključio je.

Linker
07. svibanj 2024 06:59