UFC

Amir Albazi doživio uzlet nakon velike pobjede nad Kara-Franceom za vikend, skočio u sam vrh izazivača muha kategorije

Amir Albazi

 LOUIS GRASSE/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Louis Grasse/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
Osim toga, nije bilo drugih promjena na ljestvici

U noći sa subote na nedjelju održala se UFC on ESPN 45 priredba koju su predvodili dvojica rangiranih boraca muha kategorije. Kai Kara-France se pokušao vratiti na pobjedničke staze nakon poraza od Brandona Morena, no to mu nije pošlo za rukom. Amir Albazi je tako postao na korak bliže napadu na titulu, a njega je i zatražio nakon ove pobjede.

Albazi je slavio podijeljenom odlukom sudaca, iako se mnogi s tom odlukom nisu složili. Mnogi će se složiti da je sudačka odluka u glavnoj borbi večeri noćašnje UFC on ESPN 45 priredbe bila jednostavno – loša. Amir Albazi je podijeljenom odlukom sudaca slavio protiv Kaia Kara-Francea, a mnogi borci i ostali fanovi su kasnije po društvenim mrežama negodovali na ovakvu odluku.

Ipak, pobjeda je pobjeda, a to znači da je Albazi osim vrlo vrijednog trijumfa nad potencijalnim izazivačem broj jedan priskrbio i skok na UFC-ovoj rang ljestvici. Naime, skočio je sa sedmog na treće mjesto ljestvice muha kategorije. Kai Kara-France, koji je prethodno držao tu poziciju, pao je na peto mjesto, dok su po jedno mjesto pali Matheus Nicolau i Alex Perez. Osim toga, nije bilo drugih promjena na ljestvici.

Kompletnu rang ljestvicu UFC-a možete pogledati OVDJE.

Linker
26. travanj 2024 23:44