UFC

BORILAČKI TJEDAN: UFC donosi užareni okršaj Du Plessisa i Adesanye, čekaju nas i dva sjajna ‘grappling‘ eventa

UFC 305 - poster

 Ufc
Poprilično bogat borilački tjedan je pred nama i tijekom više različitih dana moći ćete uživati u raznolikom sadržaju

Nakon katastrofalnog eventa koji je UFC održao proteklog vikenda, red je da se UFC iskupi, a vjerujemo da će to i napraviti velikim UFC 305 eventom koji je na rasporedu krajem ovog tjedna. Osim UFC-ovog velikog eventa, čekaju nas dva odlična ‘‘grappling‘‘ eventa, PFL-ovi polufinalni mečevi, a bit će i ponešto uzbuđenja za boksačke fanove.

UFC 305: Du Plessis vs. Adesanya

Novi UFC-ov dolazak u Australiju nudi jako dobar ‘‘fight card‘‘. Dricus Du Plessis i Israel Adesanya napokon dobivaju priliki razriješiti sve nesuglasice i njihova borba bit će glavna borba večeri na ovom eventu. Du Plessis će braniti pojas prvaka srednje kategorije koji je osvojio početkom godine, dok Adesanya dolazi silno motiviran kako bi dokazao da njegova karijera nije gotova i da kruna srednje kategorije još uvijek pripada upravo njemu.

Kai Kara-France i Steve Erceg odmjerit će snage u ‘‘co-main eventu‘‘, a jako zanimljiv bit će i okršaj između Mateusza Gamrota i Dana Hookera. Radi se o pravom sukobu stilova gdje će Gamrot pokušati odvesti borbu u parter, dok će Hooker dati sve od sebe da se borba vodi na nogama.

Okršaj Taija Tuivase i Jairzinha Rozenstruika ponudit će pravi vatromet i bit će pravo čudo ako ovaj meč dogura do sudačke odluke. Vjerujemo da neće.

Gdje: RAC Arena, Perth, Australija

Kada: u noći sa subote (17.8.) na nedjelju (18.8.). Rani preliminarni dio počinje u 0:30h, a ‘‘main card‘‘ na rasporedu je od 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Dana White‘s Contender Series 2024: Week 1

Ovaj tjedan čeka nas i početak osme sezone Dana White‘s Contender Seriesa. Kroz narednih deset tjedana pratit ćemo deset evenata preko kojih će Dana White skautirati i angažirati nove talente. DWCS-ovi eventi najčešće su sačinjeni od ukupno pet mečeva, a Dana White na kraju priredbe uruči ugovore borcima koji ga impresioniraju svojim nastupima.

Mensur Abdul-Malik (5-0) i Wes Schult (6-1) borbom u srednjoj kategoriji predvodit će priredbu, vrlo interesantan trebao bi biti i okršaj poluteškaša u kojem će se sastati Bruno Lopes (12-1-0) i Mikheil Sazhiniani (13-2-0). Priredbu će otvoriti neporaženi borci muha kategorije. Vijetnamac An Tuan Ho (6-0) snage će odmjeriti s Englezom Lone‘erom Kavanaghom (6-0), a mnogi analitičari upravo ovaj meč ističu kao najzanimljiviju borbu večeri.

Gdje: UFC Apex, Las Vegas, SAD

Kada: u noći s utorka (13.8.) na srijedu (14.8.). Priredba počinje u 1:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

PFL 8 2024: Kasanganay vs. Silveira

Nastavljaju se polufinala ovogodišnjeg PFL-ovog turnira, a ovaj tjedan na rasporedu su dvije vrlo zanimljive težinske kategorije. Čekaju nas polufinalni okršaji poluteškaša, kao i boraca u lakoj kategoriji. Impa Kasanganay kao prošlogodišnji osvajač turnira u poluteškoj kategoriji predvodit će priredbu borbom protiv Josha Silveire. Impa je u polufinale ušao s prvog mjesta u prvoj fazi turnira, dok je Silveira bio četvrti. U sunaslovnoj borbi večeri drugorangirani Rob Wilkinson tražit će svoje drugo finale preko Dovletdzhana Yaghsimuradova. Wilkinson i Yaghsimuradov dvojica su ponajboljih boraca na kompletnom PFL-ovom rosteru i ovaj okršaj ne želite propustiti.

Brent Primus odmjerit će snage s Clayjem Collardom u prvom polufinalu lake kategorije, a drugo polufinale čine Gadzhi Rabadanov i Michael Dufort.

Biaggio Ali Walsh, unuk Muhammada Alija borit će se protiv Briana Stapletona u borbi koja će otvoriti ‘‘main card‘‘, a na preliminarnom dijelu priredbe obratite pažnju na nove nastupe Madsa Burnella (vs. Elvin Espinoza) i nekoć ponajboljeg američkog hrvača Jordana Olivera kojem će ovo biti drugi MMA nastup. Protivnik će mu biti ne pretjerano poznati Braydon Akeo. Danny Sabatello također je među zvučnijim imenima na ovom ‘‘fight cardu‘‘, a njega čeka meč protiv Lazara Dayrona.

Gdje: Hollywood, Florida, SAD

Kada: u noći s petka (16.8.) na subotu (17.8). Event počinje u 0:30h, a ‘‘main card‘‘ starta u 3:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Top Rank Boxing: Mbili vs. Derevyanchenko

Boksački dio programa nije naročito bogat tijekom ovog tjedna, ali jedan sasvim solidan event održat će se u Kanadi. Christian Mbili (27-0) i Sergiy Derevyanchenko (15-5-0) obračunat će se u super srednjoj kategoriji, a ulog je WBC Continental Americas pojas. Neporaženi Mbili veliki je favorit i novom pobjedom približit će se napadu na neku od svjetskih titula.

Na istom eventu rukavice će ukrstiti Arslanbek Makhmudov (19-1-0) i Guido Vianello (12-2-1). 35-godišnji Makhmudov do pretkraj prošle godine bio je na glasu kao jedan od kandidata za vrh teške kategorije. Sve dok Agit Kabayel nije doslovno prošao kroz njega i nokautirao ga u četvrtoj rundi borbe. Makhmudov se pobjedama vratio porazivši nokautiravši Miljana Rovčanina (druga runda) u petom mjesecu, a sada ga čeka okršaj s opasnim Talijanom Vianellom. Vianello je dvaput boksao tijekom ove kalendarske godine. U drugom mjesecu nokautirao je Mosesa Johnsona u prvoj rundi, a u četvrtom mjesecu tijesno je izgubio meč protiv Efea Ajagbe. Pobjeda nad Makhmudovim otvorila bi mu vrata ka nešto većim mečevima.

Gdje: Quebec, Kanada

Kada: u noći sa subote (17.8.) na nedjelju (18.8.). Event počinje u 1:00h ujutro, a Mbili i Derevyanchenko u ring će iza 4:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

Craig Jones Invitational

Vrlo zanimljiv ‘‘grappling‘‘ turnir slijedi nam tijekom narednog vikenda. Craig Jones, ponajbolji svjetski ‘‘grappler‘‘ odlučio je sabotirati ADCC Svjetsko prvenstvo koje je također na rasporedu ovaj vikend. Jonesa ljuti činjenica da ADCC od svog osnutka prije više od 20 godina nije podizao nagradni fond i zato je odlučio zadati im udarac organizacijom turnira kojim želi odvući najbolje ‘‘grapplere‘‘ od nastupa na ADCC-ju.

Pobjedniku ADCC-ja zagarantirano je 10 tisuća američkih dolara, a svaki borac koji nastupi na CGI turniru dobit će barem 10001 dolar. Pobjednici dvaju težinskih kategorija uprihodit će čak jedan milijun dolara.

Jones je turnir podijelio na kategoriju ispod 80 kg i iznad 80 kg. Uspio je Craig u svom naumu i privukao je neka od vodećih imena svjetske ‘‘grappling‘‘ scene. Tako će u nižoj kategoriji nastupiti Kade Ruotolo, Tye Ruotolo, Nicky Ryan, Matheus Diniz, Andy Varela, Tommy Langaker, Lucas Barbosa itd., dok će u višoj kategoriji milijun dolara loviti ‘‘grappleri‘‘ poput Nickyja Rodrigueza, Masona Fowlera, Fellipea Andrewa, Roberta Jimeneza, Victora Huga, a u ždrijebu turnira naći će se također i Luke Rockhold te hrvač Pat Downey. Upravo Rockhold i Downey upareni su u prvom kolu turnira.

Čekaju nas i dva ‘‘superfighta‘‘. Ffion Davies borit će se protiv Mackenzie Dern, ali puno veću pažnju privući će okršaj Craiga Jonesa i Gabi Garcije. Da, dobro ste pročitali. Gabi Garcia i Craig Jones odradit će takozvani ‘‘okršaj spolova‘‘.

Dvije milijunske nagrade primamile su brojne ‘‘grapplere‘‘ da nastupe na ovom turniru, a Craig Jones gostujući u podcastu Joea Rogana donio je milijun dolara u gotovini kako bi dokazao da uistinu planira isplatiti spomenutu cifru.

Mečevi ovog turnira održavat će se na tri runde po pet minuta, a runde će biti bodovane istim principom kojim se boduju runde u MMA-u ili boksu (10 bodova pobjedniku, devet ili manje lošijem borcu u toj rundi). Meč može završiti i ranije ukoliko dođe do prekida. Finalni mečevi turnira održat će se na pet rundi, a borilište je slično onom na eventima Karate Combata, ali s uspravnim zidovima na rubu borilišta.

Prijenos će ići putem YouTubea i bit će besplatan.

Gdje: Las Vegas, SAD

Kada: prvi dan turnira održat će se s petka (16.8.) na subotu (17.8.) s početkom u ponoć. Drugi dan turnira na rasporedu je sa subote na nedjelju, a program će započeti u 2:00h ujutro.

Popis borbi: pogledajte OVDJE

2024 ADCC Svjetsko prvenstvo

Kao što smo već spomenuli, ovaj tjedan nudi i ADCC Svjetsko prvenstvo. Radi se o vjerojatno najprestižnijem ‘‘grappling‘‘ turniru na svijetu. Muškarci će se natjecati u pet različitih težinskih kategorija, dok će žene nastupati u tri kategorije.

Roster turnira poprilično je okrnjen zbog turnira koji organizira Craig Jones, ali imena poput Gordona Ryana, Nicholasa Meregalija, Felipea Pene, Rafaela Lovata Jr.-a, JT Torresa, Cyborga Abreua itd. ipak su odabrali ADCC. Neki poput Gordona Ryana jednostavno ne podnose Craiga Jonesa, a nekima je ipak više stalo do značaja ADCC turnira, nego do novca koji Jones nudi.

Gdje: Las Vegas, SAD

Kada: u petak (17.8.) i subotu (18.8.). Program oba dana počinje u 19:00h.

Popis natjecatelja: pogledajte OVDJE

Linker
02. rujan 2024 13:11