UFC

Bivši UFC-ov prvak nahvalio Belala Muhammada: ‘On je stilski najbliže Khabibu Nurmagomedovu‘

Belal Muhammad

 GIUSEPPE CACACE/AFP/PROFIMEDIA Giuseppe Cacace/afp/profimedia
Henry Cejudo biranim je riječima govorio o američkom borcu palestinskog podrijetla

Belal Muhammad neporažen je u posljednjih 10 borbi, pri čemu je upisao devet pobjeda i jedan "no contest". S Leonom Edwardsom borio se sredinom ožujka 2021., a borba je proglašena kao "NC" nakon nehotičnog uboda u oko od strane "Rockyja". Danas, gotovo tri godine kasnije, Muhammad, kao drugoplasirani borac UFC-ove velter kategorije, slovi za jednog jednog od najizglednijih sljedećih protivnika za aktualnog prvaka, a ako do revanša doista dođe, Henry Cejudo smatra da će američki borac palestinskog podrijetla predstavljati veliki izazov za Edwardsa.

"To će biti sjajna i kompetitivna borba. Stilski, Muhammad je najbliži Khabibu Nurmagomedovu. Rade isti prekorak, na neki način trče i udaraju. Rade istu fintu prednjom rukom da bi na kraju promijenili razinu i išli u rušenje", rekao je bivši prvak UFC-ove muha i bantam divizije, koji smatra da je, u odnosu na njihovu prvu borbu, Muhammad više napredovao od Edwardsa.

"Morat ću ponovno pogledati njihovu prvu borbu i vidjeti kako je to zapravo izgledalo. Reći ću ovo; obojica su postali bolji, ali ako postoji jedna osoba za koju bih rekao da je evoluirala više od druge - onda je to Belal Muhammad. Postao je je**no bolji, on je borac slobodnim stilom. Nije da ima tu ludu tehniku i brzinu kao Leon, koljena ili ‘kickove‘ koji su izuzetno opasno, ali on zna ‘miksati‘ i promijeniti razinu u pravom trenutku. Zna kada vas treba namamiti na rušenje, zna kada pritisnuti kada je netko umoran, kao što je to učinio Seanu Bradyju".

Iako nije službeno potvrđeno, javnim prostorom kruži informacija kako će se Edwards i Muhammad obračunati za naslov u velteru na UFC 300 priredbi, a "Remember The Name" već je objavio kako će se za taj obračun pripremati u Dagestanu s Khabibom, Islamom i ostatkom poznatog društva.

Linker
26. travanj 2024 03:03