UFC

Bisping vjeruje u Bobbyja Greena: ‘On može pobijediti Makhacheva‘

Bobby Green

 Carmen Mandato/Getty Images/AFP
Iskusni borac UFC-ove lake kategorije prihvatio je veliki izazov samo dva tjedna nakon prošlog nastupa

Samo u superlativima govorilo se prošlog vikenda o Bobbyju Greenu i njegovom nastupu u borbi protiv Nasrata Haqparasta. Došlo se do toga da su mnogi to naveli kao možda i najbolji nastup u karijeri 35-godišnjeg Greena, a komentator Jon Anik pokrenuo je inicijativu da se Greenu po prvi put dodijeli mjesto u glavnoj borbi neke priredbe.

Green je to dobio, ali puno ranije nego što bi bilo tko očekivao. Prihvatio je uskočio u najveću borbu karijeri i to samo dva tjedna nakon spomenutog nastupa na UFC 271 priredbi. Pred njim je okršaj protiv Islama Makhacheva, u koji će 26. veljače ući kao izraziti autsajder.

Ipak, ne otpisuju ga svi. Zapravo, Michael Bisping vjeruje da Green ima velike šanse napraviti iznenađenja i zaustaviti pulena Khabiba Nurmagomedova u njegovom pohodu prema vrhu.

"Samo uskakanje Bobbyja Greena je velika prilike i, budimo sad iskreno i realni, Bobby može pobijediti u toj borbi. Na nogama je Bobby puno bolji od Islama. Islam se može boriti i udarati, naravno da može. Nije on netko tko ima samo hrvanje. No, nije niti blizu brz kao Bobby Green niti blizu tako dobar. Nema niti tako dobar rad nogu. Naravno, kad se dođe do hrvanja i jiu-jitsua, tu dajem itekako prednost Islamu", rekao je Bisping na svom YouTube kanalu, dodavši:

"Islam je bolji borac, ali mora odvesti borbu na pod. Ono što jako dobro poznajemo kod Bobbyja Greena je 'sprawl', on ima prekrasan 'sprawl' i također jako dobra rušenja. Sumnjam da će to koristiti u ovoj borbi, ne bi bilo pametno rušiti Islama. Bobby mora zadržati borbu na nogama i natjerati Islama da bude na stražnjoj nozi ili da se kreće unazad. Islam je sjajan, svi smo oduševljeni njime. Nazovite me ludim, ali ja vjerujem da Bobby ima jako dobre šanse za uzeti ovo. Naravno, također su velike šanse da će ga Islam srušiti i dominirati, no ne mislim da je sve tako jednostavno."

Green je slavio u pet od posljednjih sedam borbi, s tim da je cijelo vrijeme bio i izuzetno aktivan. Od kolovoza prošle godine ove će mu biti četvrta borba, no on sam tvrdi da se najbolje osjeća kad nema preduge pauze između borbi. Za Makhacheva se neće nešto posebno pripremati. Uči će u Octagon i dati sve što ima, s ciljem da dođe do pobjede koja će promijeniti njegov život.

Već je dokazivao da ga se ne smije otpisati, kao i to da je borac koji je najbolji onda kad se bori po svom instinktu. A tako će biti ovog puta. Islam Makhachev nikako neće imati lak posao u ostvarivanju svojih ambicija. Posebno jer ga mnogi već odmah nakon Greena vide u borbi za UFC naslov prvaka.

Linker
30. lipanj 2024 03:51