UFC

Bisping vidi Charlesa Oliveiru kao idealnog protivnika za Conora McGregora: ‘Najbolje mu odgovara‘

Conor McGregor

 Harry How/Getty images/Profimedia
Bivši prvak UFC-ove srednje kategorije vjeruje kako Irac ima sve potrebne alate za pobijediti ‘‘Do Bronxa‘‘

Priče o Conorovom napadu na pojas lake kategorije, jednostavno se ne stišavaju. Iako je McGregor trenutno tek deveti u poretku izazivača lake kategorije te je upisao poraze u posljednja dva nastupa, svejedno ga se povezuje s napadom na titulu.

Naravno, ''Notorious'' je i dalje u procesu oporavka od teške ozljede noge koju je zadobio u sedmom mjesecu protekle godine. Međutim, njegov povratak u kavez trebao bi se dogoditi drugom polovicom ove godine, a nameću se pitanja tko bi trebao biti Conorov protivnik u povratničkoj borbi.

McGregor je nerijetko putem Twittera pisao kako ga čeka meč za titulu koju trenutno drži Charles Oliveira, a zanimljive informacije iznio je i McGregorov menadžer Tim Simpson. On je proteklog tjedna gostovao u MMA Hour emisiji te je objasnio kako funkcioniraju stvari između Conora i UFC-a.

''Pogledajmo prvo što će se dogoditi u meču za titulu. Stvar je u tome da Conor uvijek ima opcije. Imat će ih i onda kad se oporavi, neovisno o svemu što se događa u kategoriji. On se dobro prodaje (generira zaradu). Može se boriti protiv bilo koga, neovisno o tome što se čini kao 'ispravno' za kategoriju. Na kraju krajeva, ovo je biznis i on može dobiti borbu za pojas ako to poželi.'', rekao je Simpson.

Jedan od onih koji vide određeni smisao u dogovaranju meča između McGregora i Oliveire, jeste i Michael Bisping. Umirovljeni engleski borac svjestan je kako je u interesu promocije da McGregor ponovno zablista te osvoji titulu, a Charlesa Oliveiru vidi kao idealnog protivnika za McGregora.

''Od svih borbi koje bi Conor mogao odraditi, Charles Oliveira mogao bi biti onaj koji mu najbolje odgovara. Stilski, mislim da bi Conoru bilo lakše nego protiv Dustina Poiriera. Conor ima dobru obranu od rušenja. U borbi protiv Khabiba, da, Khabib je dominirao ali imao tijekom prve runde imao je mnogo poteškoća prilikom pokušaja rušenja. Conor se neko vrijeme odupirao tim pokušajima i tu je pokazao da ima dobru obranu od rušenja i dobar jiu-jitsu također. U stojci, mislim da bi rastavio Charlesa Oliveiru. Ako Oliveira ne bi mogao doći do rušenja, Conor bi ga nokautirao.'', izjavio je Bisping u videu na svom YouTube kanalu.

Ukoliko UFC-ovi čelnici također gledaju na taj način, uistinu nije nemoguće da odluče upariti Oliveiru i Conora. Međutim, Brazilca u petom mjesecu čeka obrana titule protiv Justina Gaethjea. Ako ''Do Bronx'' uspije još jednom obraniti pojas, preostaje nam vidjeti tko će mu biti sljedeći protivnik. Nema sumnje kako bi se i sam Oliveira rado borio protiv McGregora.

Linker
23. lipanj 2024 12:06