UFC

Bisping objasnio s kakvim se demonima Usman bori: ‘Osjeća pritisak jer zna da su mu se svi smijali‘

Michael Bisping

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Smatra kako taj pritisak Usman može nadvladati

Kamaru Usman večeras će pokušati vratiti pojas velter kategorije u svoje vlasništvo nakon što je u dominantnoj izvedbi uspio izgubiti velikim preokretom. Nokautiran je udarcem nogom u glavu, što je bolno bilo i za gledati, a kamoli to proživjeti. Jedan od UFC legendi, Michael Bisping, proživio je slično kada je na UFC 100 eventu bio teško nokautiran protiv Dana Hendersona. Razlog zašto Bisping shvaća što Usman proživljava je i taj što je Bisping na kraju imao i revanš protiv Hendersona.

Sedam godina razmaka čini se nije Bispingu olakšalo posao protiv Hendersona, on se i dalje borio s demonima te je sav pritisak bio na njemu, no ipak je uspio pobijediti. Povukao je dijagonalu svojeg iskustva s nokautom koji je doživio Kamaru Usman.

"Za mene, kada sam se borio protiv Hendersona prvi put, zakačio me i teško me nokautirao. Možeš lagati svima, ali ne i sebi. Možeš pričati medijima, novinarima, prijateljima i obitelji da si samouvjeren i da si dobro. Ali onda se sjetiš; posljednji put kada si se našao s tim čovjekom u kavezu završio si teško nokautiran i cijeli svijet ti se smijao. Tada počneš imati probleme sa živcima" - započeo je Bisping.

"Da budem iskren, mislim da slično proživljava i Kamaru. On možda toga još nije svjestan. Veliki je on atleta i smatram da se može vratiti na pobjedničke staze, ali onih posljednjih par sati prije samoga meča, kada legneš u krevet i pokušaš malo odspavati kako bi uštedio energiju za sami meč, shvatit će da ne može zaspati. Tada će shvatiti da se bori protiv čovjeka koji ga je zadnji puta uspavao, te će mu to udariti na živce." - detaljno je opisao Bisping.

On također smatra da i Edwards ima demona protiv kojih će se morati boriti ususret same borbe.

"Ovo je očito bio njegov san. Kada si borac, to je jedino o čemu sanjaš, baš taj scenarij. Da osvojiš pojas, da se vratiš doma u svoj grad i da ga braniš pred svima. Ali tu je i druga strana, to sve ti stvori jedan veliki pritisak." -zaključio je Bisping.

Linker
20. svibanj 2024 09:27