UFC

Belal planira preskočiti Colbyja u redu za ‘title shot‘: ‘Zar mislite da će dobiti prednost u Abu Dhabiju?‘

Belal Muhammad

 Screenshot (youtube, Mma Fighting)
Belal Muhammad vjeruje da će izboriti napad na titulu ako porazi Gilberta Burnsa

Puno (zasluženih) pohvala dobiva Gilbert Burns jer je pristao na ‘‘short notice‘‘ uskočiti u meč protiv Belala Muhammada, ali poštovanje svakako zaslužuje i Belal Muhammad.

Gilbert Burns nezgodan je protivnik za bilo kojeg borca u kategoriji i radi se o jednom od najkompletnijih velteraša. Unatoč tome, Belal Muhammad nije puno dvojio oko pristanka na taj meč, a zatražio je i da se borba održi na pet rundi.

Naravno da je Burns pristao i čeka nas odlična sunaslovna borba večeri na UFC 288 eventu. Podsjećamo, Belal i Burns uskočili su nakon što je UFC 288 event ostao bez sunaslovne borbe večeri u kojoj su se trebali obračunati Beneil Dariush i Charles Oliveira. Brazilac se ozlijedio, meč je pomaknut na UFC 289 event u šestom mjesecu i organizacija je hitno trebala novi veliki meč. Burns i Muhammad pokazali su se spremnima spasiti stvar, a pobjednik te borbe zaslužit će status izazivača za titulu.

Gilbert Burns na konferenciji za medije otkrio je kako su im čelnici UFC-a obećali da pobjednik ovog meča dobiva napad na titulu, ali morat će pričekati da Colby Covington odradi svoj meč protiv prvaka Leona Edwardsa. Muhammad smatra da bi se uvjerljivom pobjedom mogao ubaciti čak i ispred Colbyja. Naime, Edwards bi se s Colbyjem trebao boriti u desetom mjesecu na eventu u Abu Dhabiju.

‘‘Ako pružim odličan nastup ovaj vikend i dođem do nekog sjajnog finiša, zar mislite da će UFC odabrati Colbyja Covingtona da se bori protiv Edwardsa u Abu Dhabiju? Napad na titulu u Abu Dhabiju za mene je ispunjenje sna, a znam kako bi ova priča trebala biti ispisana. Samo moram odraditi svoj posao ovaj vikend, a znam da će moja sljedeća borba biti za titulu prvaka.‘‘, poručio je Belal.

Muhammad je ranije ovaj tjedan u intervjuu sa Shakielom Mahjourijem istaknuo i Colbyja Covingtona kao ‘‘najprecjenjenijeg borca u velter kategoriji‘‘ i već dulje vrijeme Belal ne skriva kako ne voli Covingtona.

No, vratimo se na meč između Belala i Burnsa. Muhammad je do 20. travnja (četvrti mjesec) postio zbog Ramazana i to mu je svakako otežalo treninge kroz koje je tada prolazio. Upravo krajem Ramazana je Muhammad dobio poziv da se bori protiv Burnsa, a unatoč teškom postu kroz koji je prošao, Belal je pristao na meč.

‘‘Tijekom ramazana, moj um je postao jači nego ikada. Duhovno i mentalno me gurnulo na neku posve drugu razinu. Znajući da je moje mentalno stanje na sto posto, nije me bilo briga u kakvom sam fizičkom stanju, niti me bilo briga za skidanje kilaže i na koliko ćemo se rundi boriti. Znao sam da mentalno mogu proći kroz bilo što. Sve je ovo Božji plan, a osjećam da me Bog stavio u ovu poziciju u pravo vrijeme. Ovo su trenuci na kojima se stvaraju legendarne priče, a nitko me neće moći osporavati nakon što pobijedim u subotu navečer.‘‘, zaključio je vrlo samouvjereni Muhammad.

Samouvjeren je i Burns nakon što je nedavno lakoćom porazio Jorgea Masvidala, a očito nas čeka fantastičan meč.

Linker
09. svibanj 2024 09:20