UFC

Ali Abdelaziz ponovno ‘briljira‘: ‘Usman bi nokautirao Canela unutar tri runde‘

Kamaru Usman i Ali Abdelaziz

 Instagram (ali Abdelaziz)
Poznati MMA menadžer brojnih vrhunskih boraca iznio je izuzetno optimističnu prognozu

Posljednjih nekoliko mjeseci, Kamaru Usman često iskorištava medijski prostor kako bi prozivao Saula Canela Alvareza, trenutno najboljeg boksača na svijetu. Usman se nada velikom boksačkom meču te je uvjeren kako može parirati sjajnom Meksikancu.

Nije tajna da se Kamaru zaljubio u svoje boksačke vještine, sve otkako je počeo trenirati s Trevorom Wittmanom. Dvije od posljednje tri pobjede, Usman je upisao nokautom, a posebno impresivan bio je nokaut kojim je zaustavio Jorgea Masvidala. Proteklog tjedna u razgovoru za TMZ Sports, Usman je najavio što ga čeka u 2022. godini.

"2022. godina je godina u kojoj ću šokirati svijet. Prvo slijedi srpanj i International Fight Week, tada ću se boriti protiv Leona Edwardsa. Uz Božju pomoć ću proći kroz Leona Edwardsa, a onda slijedi rujan, meksički Dan nezavisnosti, tada ću zaustaviti Canela Alvareza"

Iako Canelo ne pokazuje naročito velik interes za ovom borbom te je više puta isticao kako ga trenutno zanimaju isključivo mečevi kojima će njegova ostavština postati još većom, Meksikanac ipak niti ne isključuje mogućnost borbe protiv Usmana.

''Možda, zašto ne? Nikad ne reci nikad.'', bio je Canelov osvrt na mogući meč protiv Usmana, prilikom gostovanja u MMA Houru.

Teško je reći koliki interes bi zapravo ovaj meč privukao. Mnogi MMA borci sada žele slijediti primjer Conora McGregora koji je 2017. godine boksao protiv Floyda Mayweathera i pritom je zaradio ogromnu količinu novca. Ipak, McGregor je tada bio na glasu kao ponajbolji boksač u MMA-u, a ne treba niti napominjati koliko je Irac veća zvijezda od ostalih UFC boraca. Usman bi protiv Canela prema svim parametrima i predviđanjima imao minimalne šanse, ali izuzev Nigerijca, postoje još neke osobe koje vjeruju u njegove šanse.

Ali Abdelaziz, menadžer i dobar prijatelj UFC-ova prvaka velter kategorije, u razgovoru za MMA Junkie odlučio je prokomentirati potencijalni meč između MMA prvaka i boksačkog prvaka.

''Kamaru će ga nokautirati unutar tri runde. On je tip koji dolazi iz Afrike, preskočio je mnoge prepreke i vjerujem u njega. Ovo je razlika između mene i ostalih ljudi. Ja vjerujem u njega, živim s njim, dišem s njim i umrijet ću s njim. Također se i borim s njim. On je posebna osoba u mom životu. Znate li u koliko smo uličnih borbi bili zajedno? Sudjelovali smo u jako puno uličnih tučnjava i ja moram vjerovati u njega. Smatram da Kamaru može pobijediti svaku živuću osobu.'', započeo je Abdelaziz, a zatim je kritizirao MMA borce koji boksaju s YouTuberima.

''Znam da se Usman ne želi boriti protiv Jakea Paula ili Logana Paula. On tvrdi da je 'P4P' kralj u MMA-u i želi se boriti s 'P4P' boksačkom kukavicom. To govorim zato što mislim da su svi boksači kukavice jer niti jedan od njih ne želi preći u MMA. Na kraju dana, u uličnoj borbi, tko je najopakiji tip na planetu? Ne možete Canela proglasiti najopakijim tipom na planetu. Da se nađu na ulici, tko bi pobijedio? Kamaru bi ga prebio kao da mu je Canelo ukrao nešto.'', dodao je Ali Abdelaziz.

Vjerojatno ni sam Usman ne vjeruje da bi nokautirao Canela unutar tri runde. Vjeruje li Ali Abdelaziz u sve ono što priča ili samo pokušava što bolje ispromovirati ovaj meč, teško je procijeniti. Međutim, najteže je procijeniti kome bi se boksački meč Usmana i Canela isplatio. Realnost je da bi Meksikanac lakoćom pobijedio, a Usman nije niti približno velika zvijezda poput Conora McGregora i stoga njegov izlet u boks ne bi generirao takvu zaradu.

Linker
22. travanj 2024 08:32