K1 i Boks

Ali Abdelaziz nazvao Canela kukavicom: Najbolji boksač svijeta brzo ga je spustio na zemlju

Canelo Alvarez i Ali Abdelaziz

 Screenshot (youtube, Hotboxin) | Instagram (ali Abdelaziz)
Poznati MMA menadžer silno se trudi pridobiti pažnju sjajnog meksičkog boksača

Kamaru Usman i njegov menadžer Ali Abdelaziz jednostavno ne odustaju od ideje da Usman odradi boksački meč protiv Canela Alvareza, iako mnogi ne vide nikakav smisao u održavanju tog meča.

Canelo Alvarez trenutno je najbolji boksač svijeta i ambicija mu je izgraditi što veću ostavštinu u boksu. Kroz 10-ak dana. čeka ga borba za WBA (Super) titulu svjetskog prvaka u poluteškoj kategoriji, a u devetom mjesecu vjerojatno će odraditi treći meč protiv Gennadyja Golovkina.

UFC-ov prvak velter kategorije, Kamaru Usman, također je i prvorangirani borac na ''P4P'' ljestvici unutar UFC-a, ali radi se o borcu koji je došao iz hrvanja i boks mu nije jača strana. Canelo bi bio ogroman favorit u tom dvoboju, a dodamo li činjenicu da Usman nije naročito marketinški moćan borac, rijetko tko vidi isplativost i logiku u ovom meču.

Sve to ne sputava Usmana i Abdelaziza da nastave s prozivkama, a ovaj put na redu je bio Usmanov menadžer, Ali Abdelaziz.

''Canelo je apsolutna kukavica, bori se protiv tipova koji imaju pet tisuća pratitelja na Instagrama, a takvi tipovi ništa ne znače njegovoj ostavštini. Sada razumijem zašto ne želi izgubiti od nekog poput Usmana. Ovo je kukavičji stil, a bez rizika nema ni nagrade.'', napisao je Abdelaziz na Twitteru, ali Canelo Alvarez ga je spustio kratkim odgovorom.

''Tko je dovraga ovaj tip?'', uzvratio je Meksikanac uz smajliće koji plaču od smijeha.

Ali Abdelaziz nije jedna od omiljenijih figura u borilačkom sportu i Canelov ''tvit'' naišao je na pozitivne reakcije brojnih MMA, ali i boksačkih fanova.

Što se Canelova sljedećeg protivnika tiče, Dmitry Bivol je boksač sa 193 tisuće pratitelja na Instagramu. Radi se o neporaženom ruskom boksačku (19-0-0) i svjetskom prvaku. Usman sa svojih tri milijuna pratitelja nominalno jeste veća zvijezda, ali Bivol je daleko kvalitetniji boksač nego što će Usman ikada biti.

Linker
23. travanj 2024 05:40