UFC

Topuria stavio Hollowayja ‘na čekanje‘ i istaknuo drugog borca s kojim želi ući u kavez: ‘On ima najviše smisla‘

Ilia Topuria

 USA TODAY NETWORK/DDP USA/PROFIMEDIA Usa Today Network/ddp Usa/profimedia
Prvak UFC-ove perolake divizije kao svog sljedećeg protivnika priželjkuje Briana Ortegu

Otkako je Ilia Topuria, na UFC 298 priredbi sredinom veljače, nokautirao Alexandra Volkanovskog i okrunio se titulom prvaka perolake divizije, javnim prostorom kontinuirano kruži pitanje tko bi mogao biti njegov sljedeći protivnik. Dio borilačke javnosti tvrdi kako bi trebao pružiti revanš "Volku", a dio kao idealnog suparnika vidi novog "BMF" prvaka Maxa Hollowayja, no čini se "El Matador" ima drugačije planove - usmjerene prema Brianu Ortegi - trećem izazivaču "featherweighta".

"Ortega trenutno ima najviše smisla. Uvijek je spreman za borbu i nedavno je pobijedio Yaira Rodrigueza. Osim toga, bio je puno bliže tome da pobijedi Volkanovskog u jednoj pobijedi nego Holloway u tri. Bih li se volio boriti protiv njega? Naravno da bih jer, u ovome trenutku, protiv koga bih se drugog mogao boriti? Holloway može pričekati", rekao je Topuria u razgovoru za Web Positer pa se opet dotaknuo "Blesseda":

"Kao da mu trenutno naša borba nema smisla jer duboko u sebi zna da ću ga prebiti. Ako si ‘BMF‘ prvak i imaš priliku boriti se za naslov, što ćeš učiniti? Kaže mi da potpišem ugovor, a gdje je on? Neka stavi svoj pojas na crtu. Rekao sam mu da se neću boriti s njim ako ne stavi ‘BMF‘ pojas u igru, a on je odgovorio da ‘to nije način na koji razmišlja pravi ‘BMF‘. Dakle, želi da stavim svoj pojas na stol, a ne želi staviti ono što on posjeduje, odnosno ako izgubi i dalje želi biti ‘BMF‘. To ne funkcionira tako".

Ortega je, dakle, prema svemu sudeći, trenutno Topurijin prvi ‘pick‘, no španjolsko-gruzijski borac prethodno je licitirao s mnogim imenima i tek treba vidjeti koga će mu, na koncu, UFC suprotstaviti kao sljedećeg protivnika. U nedavnom razgovoru s Arielom Helwanijem otkrio je da će biti spreman za novu borbu u ‘kolovozu, rujnu ili listopadu‘ i s nestrpljenjem čekamo vidjeti tko će mu tada doista stajati s druge strane oktogona.

Linker
03. svibanj 2024 12:33