UFC

Aleksa Čamur izgubio od Nicka Negumereanua podijeljenom odlukom sudaca

Aleksa Čamur
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
Srpski borac neće po dobrome pamtiti večerašnju priredbu.

Aleksa Čamur (6-2-0) u svojoj osmoj profesionalno MMA borbi pretrpio je drugi poraz. Srpskom borcu bio je ovo treći nastup unutar UFC-a, a sada je vezao dva poraza u nizu. Rumunj Nick Negumereanu (10-1-0) pobijedio ga je podijeljenom sudačkom odlukom (29-28 x2, 28-29) nakon tri runde zanimljivog obračuna te pritom upisao svoju prvu UFC pobjedu.

Srpski borac borbu je otvorio odličnim prednjim direktom. Kako je runda odmicala, počeo je miksati boksačke tehnike s kickovima, a sve češće direktima je napadao tijelo protivnika. Sjajnim eskivažama izbjegavao je napade rumunjskog borca. Sredinom runde došlo je do klinča, Nick Negumereanu pogodio je nekoliko čistih udaraca i djelomično uzdrmao Čamura. U nastavku akcije, Negumereanu je rušio srpskog borca, no nije ga uspio pretjerano dugo zadržati u parteru. Borac iz Rumunjske djeluje kao tehnički podređeni borac, no njegov konstantni pritisak osjetno je izmorio i usporio Čamura. Rumunj u završnoj fazi prve runde pogađa širokim krošeima u glavu Alekse čija je obrana od udaraca bila sve klimavija. Radi se o rundi u kojoj su obojica imali otprilike pola runde u svoju korist.

Rumunjski borac je u drugoj rundi nastavio s konstantnim pritiskom, no Čamur nakon minute odmora uspijeva pogoditi nekoliko čistih udaraca u glavu protivnika. Negumereanuova brada dopušta mu otvoreni i agresivni stil borbe, a unatoč snažnim udarcima koje je primio u prvih 5-6 minuta borbe, niti jednom nije djelovao uzdrmano. Negumereanu je relativno brzo došao do klinča u drugoj rundi te je dobar dio runde kontrolirao srpskog borca pritiskom uz žicu kaveza. Međutim, Rumunj je nekoliko puta upozoren zbog hvatanja kaveza. Nešto više od minutu do kraja runde, Čamur se uspio izvući iz klinča te okončati rundu borbom s distance. Ipak, ponavljaju se identične stvari kao u prvoj rundi. Miočićev timski kolega ponovno osjetno usporava kako runda odmiče, a Nick pronalazi uspjeh s udarcima koji su daleko od tehnički profinjenih.

Nakon nešto manje od minute borbe u trećoj rundi, došlo je do kraćeg prekida zbog udarca Rumunja u Čamurovo međunožje. Međutim, Negumereanu je nakon pauze još odlučnije ulazio u razmjene, a Čamur se nije osjećao naročito ugodno pod pritiskom neumornog Rumunja. Aleksa je drugom polovicom posljednje runde pokušao doći do rušenja no njegov pokušaj double lega bio je neuspješan. Borci su ponovno završili u klinču, a Rumunj je ponovno dobio nekoliko opomena od strane Mikea Beltrana zbog hvatanja ograde. Tridesetak sekundi prije kraja runde, sudac je izrazito autoritativno reagirao razdvojivši borce u klinču. Striktno je zaprijetio borcu iz Rumunjske, no oduzimanje bodova nije se dogodilo unatoč konstantnom kršenju pravila. Posljednjih 30 sekundi ponudilo je borbi s distance, a oba borca uspjeli su plasirati još nekoliko udaraca. Suci su dobili odluku u svoje ruke.

Aleksa Čamur našao se s gubitničke strane sudačkog bodovanja. Jedan sudac dodijelio mu je pobjedu, no nije bilo dovoljno za ukupno slavlje. Ostaje dojam kako se srpski borac teško nosio s konstantnim pritiskom Rumunja, a ostaje žal zbog premalo kombiniranja boksačkih tehnika s kickovima. Negumereanova granitna brada omogućila je Rumunju agresivni stil borbe koji mu je na koncu donijeo pobjedu. Čamuru sada preostaje nada kako će dobiti još jednu priliku unatoč dva poraza u nizu.

Linker
22. travanj 2024 04:42