UFC

‘Ako porazi Khabibovog rođaka, neće imati problema s O‘Malleyjem. Postat će prvakom‘

Cory Sandhagen (lijevo) i T.J. Dillashaw

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
T.J. Dillashaw analizirao je meč koji ćemo gledati početkom kolovoza

Neporaženi Umar Nurmagomedov (17-0, 5-0 UFC) borac je za kojeg kruže glasine kako ga u širokom luku izbjegavaju mnogi i UFC mu jako teško pronalazi protivnike. Istovremeno, Umar zaziva napad na titulu, ali ‘‘title shot‘‘ ne može dobiti dok ne porazi barem jednog elitnog izazivača unutar bantam kategorije.

Među borcima koji su se odvažili na okršaj s Umarom našao se Cory Sandhagen, iskusni UFC-ov bantamaš koji trenutno zauzima drugo mjesto u poretku izazivača. Sandhagen i Nurmagomedov predvodit će UFC on ABC 7 event koji je na rasporedu 3. kolovoza (osmi mjesec) u Abu Dhabiju.

Sandhagen puno riskira tom borbom. Umar Nurmagomedov deseti je u poretku izazivača unutar bantam kategorije, dok Cory drži visoko drugo mjesto i nedaleko je od napada na pojas. Porazom od Umara, Cory bi skliznuo nešto niže u poretku, ali ipak je voljan testirati se.

Priliku za prokomentirati ovaj meč dobio je T.J. Dillashaw tijekom gostovanja u ‘‘JAXXON PODCASTU‘‘. Dillashaw smatra kako pobjeda nad Khabibovim rođakom zapravo puno znači i bila bi svojevrsni pokazatelj da je Sandhagen spreman za najveće stvari.

‘‘Težak je to meč, ali ja mislim da bi Sandhagen trebao biti prvak u ovom trenutku. On bi lakoćom porazio Seana O‘Malleyja i smatram da je Sandhagen najteži ispit za O‘Malleyja u toj kategoriji. Ako Sandhagen dođe do pobjede u sljedećem meču, postat će prvakom bantam kategorije.‘‘

‘‘Ovaj meč protiv Umara bit će podosta težak za njega i ne sviđa mi se to uparivanje. Nadam se da će pronaći način za pobjedu. Tip protiv kojeg se bori pravi je fajter, ali i jako dobar hrvač, on (Umar) može zadržati Sandhagena dolje.‘‘, objasnio je Dillashaw.

Prema mišljenju kladionica, Sandhagen je u ovom meču blagi autsajder, ali koeficijenti će sigurno varirati do same borbe. Iskustvo je na strani Sandhagena, ali Umar Nurmagomedov dugo djeluje kao kandidat za sam vrh i svima će predstavljati ozbiljan problem. 3. kolovoza dobit ćemo odgovore na sva pitanja.

Linker
13. lipanj 2024 22:58