Regija

(VIDEO) Sergej Maslobojev danas napada titulu u Gloryju: Prisjetite se sjajnog meča njega i Plazibata

Antonio Plazibat i Sergej Maslobojev

 Screenshot (youtube, One Championship)
35-godišnji Litavac dvaput je slavio protiv najboljeg hrvatskog kickboksača, ali u poluteškoj kategoriji

U šestom mjesecu ove godine, Glory je ostao bez prvaka poluteške kategorije. Artemu Vakhitovu raskinut je ugovor s vjerojatno najjačom kickboksačkom promocijom na svijetu, a do raskida ugovora došlo je zbog invazije Rusije na Ukrajinu.

‘‘Zbog invazije ruske vlade na Ukrajinu, što Glory ne odobrava, bili smo suočeni s nizom prepreka koje čine nemogućim ugovaranje mečeva za ruske borce. Radi se o barijerama poput zabrane putovanja i ulaska u države, sigurnosnih razloga, blokade računa zbog financijskih sankcija i protivnika koji se ne žele boriti s njima. Trenutni Gloryjev prvak poluteške kategorije Artem Vakhitov jedan je od brojnih ruskih boraca kojima je raskinut ugovor i stoga napušta titulu prvaka u poluteškoj kategoriji.‘‘, prvi je dio Gloryjeva priopćenja, dok u drugom poručuju.

‘‘Htjeli bismo od srca zahvaliti ruskim sportašima na njihovoj suradnji tijekom ovog izazovnog vremena i na njihovim povijesnim nastupima u našoj ligi. Cijenimo ih kao sportaše, natjecatelje, prijatelje i ova situacija nije njihova krivnja. Nije niti naša također. Poštujemo njihove karijere i predanost sportu, a enormno smo se trudili kako bismo im ugovorili neke mečeve, ai prepreke su nepremostive u današnjem okruženju.‘‘, poruka je iza koje zapravo stoji Gloryjev izvršni potpredsjednik Scott Rudmann.

Dakle Glory nije zapravo išao kažnjavati ruske borce niti su se htjeli upuštati u takve poteze, nego jednostavno su omogućili ruskim borcima veću slobodu kako bi se mogli boriti u svojoj državi dok je situacija ovakva kakva je trenutno.

Time je mjesto prvaka poluteške kategorije ostalo upražnjeno, a danas će Glory dobiti novog prvaka poluteške kategorije. Sergej Maslobojev (35-5-0) i Tarik Khbabez (47-9-1) borit će se za pojas. Khbabez je posljednja četiri nastupa odradio u poluteškoj kategoriji, ali upisao je tri poraza zaredom. Rico Verhoeven porazio ga je prekidom u prvoj rundi početkom 2021. godine, a Khbabez se nakon toga dvaput zaredom borio protiv našeg Antonija Plazibata.

U oba navrata Plazibat je slavio nokautom, a drugi meč odradili su u petom mjesecu ove godine. Marokanac nadimka ‘‘Tenk‘‘ odlučio se spustiti u nižu kategoriju, naročito kad mu je ponuđen napad na titulu, ali danas ga čeka više nego težak posao.

Sergej Maslobojev maestralan je borac i trenutno je u nizu od 11. uzastopnih pobjeda. Još od sedmog mjeseca 2017. i borbe protiv Ondreja Hutnika, Maslobojev ne zna za poraz. Kickboksač iz Litve također se dvaput borio protiv našeg Plazibata, ali za razliku od Khbabeza, Maslobojev je bio uspješan u oba navrata.

Prvi meč Plazibata i Maslobojeva dogodio se u drugom mjesecu 2016. godine pod okriljem FFC-a. Tehničkim nokautom po isteku druge runde slavio je Maslobojeva, a meč je prekinut od strane doktora. Snimku te borbe možete pogledati OVDJE.

Maslobojev je u toj borbi bio puno bolji borac od tada vrlo neiskusnog Plazibata, a revanš su odradili u petom mjesecu 2018. godine, pod okriljem ONE Championshipa. Gledali smo tri fantastične runde, ali jednoglasnom odlukom Maslobojev je došao do druge pobjede nad Plazibatom.

Plazibat je u to doba nastupao kao poluteškaš, a nakon što se nešto više probio na scenu, često su Antonija znali obasipati komentarima na njegovom YouTube kanalu u kojima bi mu spominjali Maslobojeva.

‘‘Ima nekoliko likova koji stalno komentiraju ‘Sergej Maslobojev‘. Čisto da znate, da, prebio me dva puta. Briga me, jači je.‘‘, rekao je Plazibat u videu koji možete pogledati OVDJE, dok se drugi meč Plazibata i Maslobojeva nalazi pri dnu teksta.

Plazibat dakle ne bježi od činjenice da je Maslobojev tada bio bolji i nema se apsolutno čega sramiti u tim porazima, jer Sergej je uistinu sjajan borac. Antonio se na koncu pronašao u višoj kategoriji gdje je trenutno prvorangirani izazivač Gloryjeve teške kategorije, a u porazima od Maslobojeva zasigurno je puno naučio.

Naravno da ‘‘matematika‘‘ u borilačkim sportovima ne funckionira i Khbabez definitivno može ugroziti Maslobojeva, unatoč činjenici da je dvaput gubio od Plazibata, dok je Maslobojev dvaput slavio. Neće Marokancu biti lako, ali večeras ćemo saznati tko će zapravo postati novim Gloryjevim prvakom poluteške kategorije. Event započinje od 18:30h, a ‘‘main card‘‘ sačinjen od šest mečeva starta od 20:00h.

Linker
06. svibanj 2024 03:43