Regija

Roberto Soldić zapalio fanove objavom, Chatri otkrio lokaciju: Čekanju je došao kraj, uskoro ga gledamo u oktogonu?!

Ivan Dijaković i Roberto Soldić

 One Championship
Izgleda da je frustracijama došao kraj, Soldić je objavom otkrio da su pregovori u završnoj fazi

Roberto "Robocop" Soldić (20-4, 1 NC) nije kročio u oktogon već preko godinu dana, a njegov posljednji protivnik bio je Zebaztian Kadestam (15-7). U tom meču Soldić je imao sve u svojim rukama, da bi se potom jednostavno "ugasio" u drugoj rundi te je tim "The Bandit" upisao pobjedu tehničkim nokautom.

Da stvar još bude nezgodnija za borca koji dolazi iz Viteza; u meču prije tog odnosno debitantskom nastupu u ONE-u Soldić je upisao "no contest" protiv Murada Ramazanova koji ga je nespretno pogodio koljenom u "nezgodno područje".

Kad sve zbrojimo i oduzmemo, spletom nesretnih okolnosti jedan od najtalentiranijih boraca na svijetu u velter kategoriji nije osjetio okus pobjede već skoro tri godine. Zadnji put je to ostvario kada je u velikom stilu "skinuo" legendarnog Mameda Khalidova na KSW-u 65 u meču koji je okončan klasičnim nokautom. To je bila samo potvrda o kakvom se borcu radi što su potvrdile i ponude iz UFC-a, PFL-a, Bellatora i ONE-a. Soldićev tim na čelu s Ivanom Dijakovićem se odlučio za potonju ponudu jer je vjerojatno u tom trenutku bila najlukrativnija, a obećanja su bila velika. Ne smijemo zaboraviti ni da je čelnik ONE-a Chatri Sityodtong osobno došao na press konferenciju u Zagreb čime je htio odati gestu Soldiću koji je u tom trenutku bio ponajveće pojačanje za azijsku promociju koja je nekim apsolutnim brojkama gledanosti praćenija od UFC-a.

Samim tim, bilo je jasno otkud dolazi frustracija samog Soldića kao i cijele regionalne publike koja je zdušno iščekivala neke konkretnije novosti. Izgleda da su te konkretnije novosti došle danas, kada je sam Roberto Soldić na društvenim mrežama potvrdio da se pregovori oko njegove sljedeće borbe nalaze u završnoj fazi. Chatri mu je u obliku poruke odao mjesto i vrijeme, no Soldić je još uvijek zadržao tu informaciju u tom pregovaračkom krugu.

Bilo kako bilo, sigurno smo da će Soldić u sljedećem nastupu pokazati zašto su ga sve velike svjetske MMA promocije željele potpisati.

image

Soldićev story

ROBERTO SOLDIĆ IG

Linker
13. rujan 2024 12:19