Regija

Održano vaganje za sutrašnji SBC u Odžacima

Bodonji vs. Žgela
U Bačkoj Palanci je održano vaganje za sutrašnji SBC 22 event. U ukupno osam borbi nastupit će osam boraca iz Srbije i šest iz Hrvatske te dva Brazilca koji će se sučeliti za titulu do 77 kilograma. Ipak, u slučaju pobjede bez nje će ostati Gian Siqueira, budući da je premašio potrebnu težinu za dva kilograma.

Program koji sadrži osam borbi na kraju je doživio neke male promjene. Iz nenavedenih razloga na eventu neće nastupiti Dušan Salkanović pa će se njegov planirani protivnik, Denis Lovrić iz zagrebačkog ATT-a, u svom MMA debiju boriti protiv Mirka Jovanovića. Jovanović se trebao boriti protiv Nemanje Prhića, no on je dobio novog protivnika. To je hrvatski kickboksač i MMA borac Mateo Bolfan. Ovaj donedavno vrlo uspješni amater debitirat će upravo u Bačkoj Palanci. On je došao na "short notice", ali je bez problema prošao vagu.

Bolfan dolazi iz UFK Novi Zagreb te se tako na programu pridružio još dvojici svojih timskih kolega. Andreo Kolić bori se protiv vjerojatno najvećeg talenta u Srbiji, Rifata Pruševića, dok će se Anđelko Kitić suprotstaviti Branislavu Huđanu u njegovom rodnom gradu. Program će otvoriti Stanislav Krofak borbom protiv Nebojše Mršića, dok će posebnu pažnju uzeti borba dva velika talenta iz Srbije i Hrvatske. Milan Bodonji i Mario Žgela sastaju se u borbi poluteške kategorije.

Sunaslovna borba ona je između Mire Jurkovića iz Family Fight Teama i Nenada Avramovića iz Secutora, dok u glavnoj borbi nastupaju dva Brazilca. Trebala je to biti borba za novog SBC prvaka velter kategorije, no takav na kraju može postati jedino Eri Silveira ukoliko on dođe do pobjede. Naime, njegov protivnik Gian Siqueira pao je na vaganju i ne može uzeti pojas, neovisno o ishodu.

SBC je još jednom osigurao besplatni prijenos, koji ćete moći pratiti putem njihove Facebook stranice, a kompletne rezultate vaganja možete vidjeti ispod teksta. Foto galeriju s vaganja možete pogledati na OVOM linku.

1. Nebojša Mršič (84,4 kg) vs Stanislav Krofak (84,3 kg)
2. Mirko Jovanović (65,8 kg) vs Denis Lovrić (66,4 kg)
3. Rifat Prušević (76,2 kg) vs Andreo Kolić (77,5 kg)
4. Milan Bodonji (92,0 kg) vs Mario Žgela (91,8 kg)
5. Nemanja Prhić (66,5 kg) vs Mateo Bolfan (66,5 kg)
6. Branislav Huđan (93,1 kg) vs Anđelko Kitić (93,4 kg)
7. Miro Jurković (83,9 kg) vs Nenad Avramović (83,7 kg)
8. Gian “Pitbull” Siqueira (79,1 kg) vs Eri Silveira (76,1 kg)

Linker
30. svibanj 2024 16:02