Regija

(VIDEO) VFN 9: Slovenska MMA promocija organizirala atraktivnu priredbu prošlog vikenda

Jan Berus VFN 9

 JURE GASPARIC
Slovenska MMA scena zadnjih godina strelovito raste, a sve veći broj lokalnih talenata obećava

Prošlu subotu imali smo priliku popratiti priredbu slovenske MMA organizacije Valhalla Fight Night 9. Slovenska borilačka promocija još je jednom pokazala da se na slovensku MMA scenu može itekako računati jer je organiziranjem svoje devete priredbe po redu pokazala zavidan nivo produkcije i marketinga. Treba podsjetiti da je upravo ova organizacija dala potrebno MMA iskustvo Miranu Fabjanu (op.a. pobjede protiv Aktasa i Dajčmana) te mu je omogućila da zakorači u najbolju MMA organizaciju u ovom dijelu Europe FNC gdje je postao regionalna superzvijezda koja će predvoditi najveću MMA priredbu u povijesti balkanske scene - FNC 17 u Beogradu ovog vikenda protiv Darka "The Hammera" Stošića.

Što se tiče ove priredbe ona je održana u mariborskoj Lednoj dvorani, a gledali smo ukupno devet borbi od čega šest profesionalnih i četiri amaterske. Borba večeri između Tadeja Dajčmana i Fatiha Atkasa je otkazana jer je Dajčman nesretno doživio ozlijedu na zagrijavanju.

"Co main" borba večeri održala se u velter kategoriji između slovenske MMA nade Jana Berusa i Martina Čečila. Berus je senzacionalno pobijedio atraktivnim "triangle chokeom", a ova pobjeda mu je omogućila napad na VFN velter titulu na njihovoj sljedećoj priredbi. Berus je također nastupio na FNC-u 15 u Ljubljani gdje je pokazao da mogu ozbiljno računati na njega u budućnosti.

Od ostalih borbi izdvajamo Roka Krušiča koji je slavio nad Andrejom Stojanovskim, Ibrahima Sabanija koji je gušenjem pobijedio Tima Kališnika, Tima Kelca koji je slavio nad Milanom Perišićem.

Amaterski dio ponudio je jako kompetitivne borbe, Jaka Vujčić je izgubio protiv Giannija D‘Amorea, Žan Boženk je izgubio gušenjem od Abdulmalika Alieva, Blaž Emeršič je poražen "arm barom" od strane Franca Jerkovića dok je u prvoj borbi večeri Luka Sakač tehničkim nokautom slavio nad Davidom Paulusom.

Linker
06. lipanj 2024 11:34