Regija

Nikola Joksović uspavao je Stefana Negucića u obrani titule FNC prvaka velter kategorije!

Nikola Joksović

 ScreenShot/Voyo.hr
Srčani Negucić odbio se predati i pokušao je ostati u meču svim snagama

U sunaslovnoj borbi FNC 17 priredbe gledali smo meč za titulu velter kategorije. Prvak iz Srbije, Nikola Joksović, ušao je u kavez kako bi obranio svoj naslov protiv sunarodnjaka, Stefana Negucića.

U prvoj rundi smo gledali malo sporiji početak, tu i tamo je prošao poneki direkt s obje strane, ali nikakva ozbiljnija šteta nije nanesena. U drugoj polovici prve runde smo vidjeli kako je Joksović ostvario hvat za jednu nogu (single leg) i rušio Negucića, ali ga je izazivač odlično odmah preokrenuo nakon čega su se ustali i ušli u jednu eksplozivnu razmjenu. U toj žustroj razmjeni Joksović je pronašao Negucićevu bradu i poslao ga u nokdaun. Negucić se pokušao ustati uz žicu, ali ga je prvak vratio rušenjem natrag u parter i uputio značajan broj ‘ground-and-pound‘ udaraca. Prva runda odlazi na stranu branitelja naslova.

U drugoj rundi smo gledali meč s puno više grappling razmjena. Joksović je uspješno rušio svog suparnika, ali ubrzo se Negucić uspio vratiti na noge. Opustili su ruke, a Negucić je postao puno agresivniji. Vidi se lagano krvarenje iznad Joksovićevog lijevog oka. Prvak opet dolazi do rušenja, i ovaj put s puno boljom kontrolom. Dolazi u potpunu gornju poziciju (full mount) i uspjeva zaključati zahvat gušenja ručnim trokutom (arm triangle). Činilo se kako se Negucić uspio obraniti jer Joksović napušta gušenje i pokušava nanijeti štetu svom protivniku laktovima u tijelo. U zadnjih deset sekundi druge runde Joksović ponovno pokušava gušenje ručnim trokutom, oglašava se zvono za kraj druge runde, ali Negucić ne ustaje. Uspavao ga je spomenutim gušenjem neporaženi Joksović u zadnjim sekundama druge runde i zadržao svoj savršeni profesionalni omjer koji sada broji 15 pobjeda bez poraza.

Fantastičan meč s puno tehničkih razmjena visoke razine. Nikola Joksović ostaje FNC prvak velter kategorije!

Linker
01. lipanj 2024 22:59