Regija

Jedan od najvećih MMA talenata u regiji upisao dvije pobjede iste večeri

Predrag Bogdanović
 screenshot (YouTube, SBC)
Predrag Bogdanović svakako je najistaknutiji sudionik 36. priredbe Serbian Battle Championshipa

U Kristalnoj dvorani grada Zrenjanina održana je 36. priredba Serbian Battle Championship promocije na kojoj se dogodilo nešto do sada neviđeno na većim priredbama u našoj regiji, ako se ne broje priredbe koje su unutar sebe imale planirani turnir. Jedan borac savladao je dva protivnika u istoj večeri. To je Predrag Bogdanović, borac koji već neko vrijeme kotira kao jedan od najvećih MMA potencijala u cijeloj našoj regiji.

Naime, član Family Fight Teama imao je za priredbu ugovorenu borbu protiv Slavoljuba Mitića. Nakon što je Angolac Artur Lemos samo dan prije priredbe ostao bez protivnika, Bogdanović je izrazio želju boriti se protiv njega, ali također i zadržati se u borbi protiv Mitića. Na kraju je dogovoreno kako će se borba Bogdanovića i Mitića prebaciti na prvu borbu programa te da će pobjednik iste nastupiti u osmoj protiv Lemosa.

I tu je Bogdanović još jednom dobio priliku potvrditi kakav se potencijal u njemu krije. Prvo je odradio dvije runde protiv Mitića, koji nije bio sposoban odgovoriti na znak za treću rundu, da bi se onda odmorio te ponovno zagrijao i za otprilike dva sata ušao u borbu protiv potpuno svježeg Lemosa. Bogdanović je s njim odradio još tri runde te slavio jednoglasnom sudačkom odlukom. To su ukupno deveta i deseta pobjeda u karijeri za Bogdanovića, koji je sve nastupe odradio u SBC-u. Možda je došlo vrijeme za okušati se u nekom drugom borilištu i tamo također potvrditi ogroman potencijal. Inače, Bojan Mihajlović mu je nakon borbe uručio smeđi BJJ pojas.

Svakako vrijedi navesti i rezultate ostalih borbi održanih na ovoj priredbi.

David Tečer savladao je Brazilca Cristiana Oliveiru prekidom sredinom druge runde, dok je Max Lima bio bolji od Rusa Kirila Tropinina nokautom nakon samo 40 sekundi. U brazilskom okršaju Gustavo Oliveira bio je bolji od Josea Carlosa Soaresa i to gušenjem, dok je brzim nokautom završila borba u kojoj je Tomislav Milić bio bolji od Adriana Radovanovića. Dzhamaludin Aliev bio je bolji od Lucasa Ananiasa, dok je do nove sjajne pobjede došao Nemanja Uverić, savladavši poznatog Maiquela Falcaoa prekidom sredinom prve runde.

Glavna borba priredbe bila je ona u kojoj je Stefan Negucić zadržao svoj niz neporaženosti, ovog puta savladavši Akbara Gadzhiekperova, iskusnog borca iz Dagestana koji je u Zrenjanin doputovao s omjerom od 11 pobjeda i tri poraza. Savladavši ga prekidom u trećoj rundi, Negucić je svoj omjer doveo na 11-0.

Ispod teksta možete vidjeti kratku kompilaciju najbolje akcije s priredbe.

Linker
19. travanj 2024 18:56