Regija

Ishii najavio svoj sljedeći meč: Čeka ga bivši K-1 prvak, a Satoshi je najavio i oproštaj od kickboksa

Satoshi Ishii

 Instagram (satoshi Ishii)
36-godišnji hrvatsko-japanski borac prihvatio je vrlo težak zadatak

U vrlo zanimljivom, ali i podosta iznenađujućem smjeru kretala se borilačka karijera Satoshija Ishiija kroz protekle dvije godine. Ishii je najveći dio svoje profesionalne borilačke karijere posvetio MMA-u, ali tijekom 2020. i 2021. godine nanizao je nekoliko grappling mečeva.

Ništa iznenađujuće za borca koji je došao s judaškom bazom u MMA. Međutim, u devetom mjesecu 2021. godine, Ishii je odradio kickboksački debi pod okriljem K-1 organizacije. Jednoglasnom odlukom porazio je Rya Aitaku, a krajem godine na isti način pobijedio je i Ruija Hanazawu.

Vidno je Ishii uživao u sportu u kojem ga nitko nije očekivao gledati, a u četvrtom mjesecu 2022. godine nastupio je i na K-1 turniru u kickboksu. Porazio je Ishii Kosukea Jitsukatu u četvrtfinalnom meču, ali polufinale je morao otkazati zbog ozljede zadobivene u četvrtfinalnom ogledu.

Uslijedio je povratak MMA-u u šestom mjesecu prošle godine i pobjeda protiv Charlieja Milnera na FNC 6 eventu. Sljedeći Ishiijev nastup čekalo se do osmog mjeseca 2022. godine, a Satoshi se odlučio okušati i u profesionalnom boksu.

Većinskom odlukom sudaca porazio je Shuha Takayamu, a proteklog vikenda Ishii je odradio svoj drugi boksački meč. Nažalost, nije Ishii uspio doći do druge pobjede, nego je remizirao protiv Chang Soo Hana.

Kroz period od dvije godine, Ishii je nastupao u MMA-u, grapplingu, kickboksu i boksu, a sada je najavio novi nastup. Ne, ne radi se o debiju u nekom sportu u kojem dosad nije nastupao, nego se radi o novom kickboksačkom meču.

‘‘Uzbuđen sam jer mogu najaviti ovaj meč. Borit ću se protiv K-1 legende Kyotara. To će vjerojatno biti moj posljednji meč u K-1. Posebne emocije vežu me za ovu borbu i dat ću SVE OD SEBE da pobijedim u ovoj borbi.‘‘, napisao je Ishii na svom Instagram profilu.

Borba je zakazana za 12. ožujka (treći mjesec), a Ishiija čeka vrlo iskusan kickboksač. Kyotaro Fujimoto iza sebe ima 20 pobjeda i sedam poraza u kickboksu. Ring je dijelio s brojnim velikim borlačkim imenima. 2010. godine osvojio je K-1 titulu u teškoj kategoriji, a do titule je došao nokautiravši Petera Aertsa u drugoj rundi borbe. Iste godine porazio je i Jeromea Le Bannera. Gokhan Saki, Melvin Manhoef, Musashi i Mighty Mo također su velikani koje je ovaj japanski kickboksač pobijedio u svojoj karijeri, a ring je dijelio i sa Semmyjem Schiltom, Tyroneom Spongom, Gegardom Mousasijem itd. Posljednji nastup Kyotaro je upisao upravo na turniru na kojem je i Ishii nastupao. U četvrtfinalu je porazio Hidenorija Sakamota, ali Iranac Mahmoud Sattari bio je bolji u polufinalu. Sattari je na kraju i osvojio taj turnir.

Kyotaro je odradio i 23 boksačka nastupa (21-2). Tu je također polučio velike uspjehe, a posljednji boksački nastup upisao je krajem 2019. godine. Daniel Dubois tada ga je nokautirao u drugoj rundi, a boksački fanovi znaju da je Daniel Dubois jedan od najboljih teškaša na svijetu i nositelj WBA (Regular) titule prvaka.

Ishiija čeka vrlo izazovan kickboksački meč i bit će zanimljivo vidjeti kako će se snaći protiv ovako renomiranog kickboksača i boksača.

Linker
25. travanj 2024 14:25