Regija

‘Joker‘ Ilić sljedeći nastup odradit će pred domaćom publikom u Beogradu: Otkriveno je ime protivnika

Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Oktagon Mma)
Ponajbolji srpski MMA borac nije nastupio u Srbiji gotovo punih pet godina

Nagađalo se tko će biti sljedeći protivnik Aleksandra Ilića i u kojoj organizaciji će se boriti ponajbolji srpski MMA borac, ali nagađanjima je došao kraj. Sve je od danas poznato, od protivnika pa do organizacije, lokacije i datuma same borbe. Krenimo redom.

Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić svoj sljedeći nastup odradit će protiv Clebera Souse (23-13-1). Radi se o 38-godišnjem brazilskom borcu vrlo bogatog iskustva. 37 profesionalnih mečeva odradio je u svojoj karijeri, a u ring/kavez ulazio je s nekoliko vrlo dobrih boraca poput Satoshija Ishiija i Alexandera Shlemenka.

Ishii ga je porazio ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi početkom 2020. godine, a Souza se protiv Shlemenka borio u devetom mjesecu prošle godine. Borba se odvila pod okriljem Shlemenko FC organizacije, a završila je neriješenim ishodom.

Brazilac je u posljednja četiri nastupa upisao tri pobjede i remi protiv Shlemenka, a čak 16 puta u karijeri slavio je nokautom. Tri pobjede upisao je ‘‘submissionom‘‘, a četiri na bodove. Radi se o opasnom nokauteru, ali takav je borac i ‘‘Joker‘‘ Ilić.

Što se tiče organizacije i svih ostalih detalja, Brave CF organizacija je koja će nam priuštiti ovaj meč. Ilić i Souza borit će se na Brave 69 eventu zakazanom za 18. veljače (2. mjesec) u Beogradu. Njihov meč bit će ujedno i sunaslovna borba večeri, a event će predvoditi meč za titulu u lakoj kategoriji između Abdisalama Uulua (19-3-0) i Kamila Magomedova (15-3-0).

Iliću će to biti prvi nastup pred domaćom publikom u Srbiji nakon četvrtog mjeseca 2018. godine i Megdan Fighting 3 eventa. ‘‘Joker‘‘ je tada nokautom u prvoj rundi porazio Alexandera Sukhova.

Brave će ovom borbom privući velik interes regionalne MMA publike i ‘‘Jokerov‘‘ meč sigurno će biti jedan od najpopraćenijih na cijelom eventu. Protivnik je vrlo zanimljiv, ali i vrlo opasan te će biti zanimljivo vidjeti kako će se 34-godišnji Ilić nositi s iskusnim Brazilcem.

Linker
11. travanj 2024 02:47