Regija

Aleksandar Ilić oglasio se nakon pobjede: ‘Mogu li sada stručni komentari?‘

Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Rcc)
Srpski borac sinoć u Jekaterinburgu upisao je najveću pobjedu u karijeri

Kroz podosta težak period karijere prolazio je Aleksandar ‘‘Joker‘‘ Ilić sve od 11. mjeseca 2019. godine. Srpski borac srednje kategorije tada je izgubio od Cezaryja Kesika na KSW-ovom eventu u Zagrebu, a u 2020. godini borio se samo jedanput.

Michal Materla tehničkim nokautom u drugoj rundi završio je Ilića koji se tada počeo nalaziti pod sve većim udarom kritika. Vratio se Ilić u 2021. godini pobjeda,a nokautiravši Adriana Dudeka u prvoj rundi. Uslijedila je pauza sve do sedmog mjeseca ove godine.

‘‘Joker‘‘ je pomalo iznenadno dobio priliku boriti se na Oktagon 34 eventu i to u meču za titulu prvaka poluteške kategorije. Karlos Vemola pokazao se prevelikim zalogajem i ‘‘submissionom‘‘ u prvoj rundi završio je Ilića.

Nije Ilić dugo očajavao. Ponudila mu se prilika predvoditi priredbu ruske RCC organizacije, a za protivnika su mu dodijelili Alexandera Shlemenka, borca koji je u meč s Ilićem ušao sa 61 pobjedom, 13 poraza i jednim ‘‘no contestom‘‘ iza sebe. Dakle čak 75 puta je kročio u raznorazna borilišta, a borac nadimka ‘‘Storm‘‘ bivši je Bellatorov prvak srednje kategorije.

Iako je kroz 75 mečeva samo dvaput gubio nokautom, ‘‘Joker‘‘ Ilić nije previše mario za to, kao niti za ulogu velikog autsajdera. Sjajno je pogodio Shlemenka koljenom već na samom početku borbe, a s još nekoliko udaraca samo je dovršio posao.

Bila je to 14. pobjeda u 19. ‘‘Jokerovom‘‘ profesionalnom nastupu, a radi se o njegovoj najvećoj pobjedi u dosadašnjoj karijeri. Ilić je sada došao na svoje, pokazao je da se može boriti i na velikoj sceni, a putem Instagrama obratio se kritičarima.

‘‘Jel može ovo? Mogu li stručni komentari sad?‘‘

U komentarima su se našla neka poznata MMA lica regionalne scene. Roberto Soldić postavio je dva ‘‘emojija‘‘ vatre, a Ivan Dijaković kratko je prokomentirao: ‘‘Lijepo‘‘.

Goran Babić, popularni ‘‘Hambi‘‘ hvalio je Ilića, naročito njegove vještine u stojci čak i dok je Ilić bio u gubitničkom nizu, a sada je napisao: ‘‘Ja sam oduvijek govorio da si ubojica.‘‘

Nema sumnje kako će Aleksandar Ilić neko vrijeme uživati u ovoj pobjedi i pokušat će svim svojim kritičarima i ‘‘hejterima‘‘ trljati ‘‘sol na ranu‘‘. Teško je reći da nije zaslužio, a je li to ispravan način, nije na nama da sudimo.

Linker
23. svibanj 2024 04:50