Ostalo

(VIDEO) Legendarni teškaš impresionirao fanove nevjerojatnom snimkom: ‘I dalje je zvijer, ovo je divljaštvo!‘

David Tua

 Screenshot/X (Boxing Kingdom)
DavidTua uživa u sportskoj mirovini, ali i konzumaciji kokosa - koje otvara snagom vlastitih zuba i ruku

David Tua posljednji je meč u profesionalnoj boksačkoj karijeri odradio sredinom studenog 2013. godine, kada je izgubio od Aleksandra Ustinova jednoglasnom sudačkom odlukom, a onda objesio rukavice o klin i otisnuo se u sportsku mirovinu. Legendarnog samoansko-novozelandskog teškaša razornog udarca od tada vrlo rijetko viđamo u javnom prostoru, a sada se pojavio u nevjerojatnom videozapisu.

Društvenim mrežama, naime, kruži viralna snimka na kojoj se vidi kako "Tuaman" stoji na plaži s kokosom u ruci. Umjesto da razbije kokos određenim alatom, snažni 51-godišnjak grize i trga kokosovu koru golim zubima, a onda udarcem rukom prepolavlja kokos i zadovoljno otpija gutljaj svježe kokosove vode. Kako je to sve skupa izgledalo, možete pogledati u videozapisu koji slijedi.

"Znate li koliko je ovo teško učiniti?", "Čovjek ima stvarno jake zube", "Držite ovu životinju na tom otoku", "Legenda bio i ostao", "Bole me zubi samo dok gledam kako to radi", "I dalje je zvijer", "Ovo je divljaštvo", samo su neki od komentara impresioniranih fanova na društvenim mrežama.

Podsjetimo, Tua se nikad nije okrunio titulom svjetskog prvaka, a jedinu borbu za pojas (IBF, WBC) izgubio je od Lennoxa Lewisa u studenom 2000., no unatoč tome, smatra ga se jednim od najznačajnijih teškaša i najsnažnijih udarača svoga vremena. Ukupno je 59 puta ulazio u ring, upisavši pritom 52 pobjede, pet poraza i dva neriješena ishoda. O snazi njegovog udarca, napose razornog lijevog krošea, vjerojatno najslikovitije govori podatak da je 43 pobjede (83%) ostvario nokautom, od čega njih 16 u prvoj rundi, a to je uključivalo i trijumfe nad nekadašnjim svjetskim prvacima Johnom Ruizom i Michaelom Moorerom unutar 30 sekundi prve dionice. Što se, pak, tiče čvrstoće njegove brade - dovoljno je spomenuti da nikad u profesionalnoj karijeri nije bio nokautiran.

Linker
01. svibanj 2024 19:46