Ostalo

(VIDEO) Floydov tjelohranitelj nije se dobro proveo na Rizinu: Nokautirao ga je japanski kickboksač

Jizzy vs. Kouzi

 Screenshot (twitter, Rizin)
Jizzy Mack okušao se u boksu, ali neće po dobrom pamtiti svoj debi

Pravi ‘‘freak‘‘ show organizirao je Rizin sinoć u sklopu Super Rizin eventa. Floyd Mayweather predvodio je program borbom protiv Mikuru Asakure, japanskog MMA borca. Iako Japanac uopće nije boksač, organizatori su ga uparili s boksačem koji iza sebe ima 50 pobjeda u jednako toliko nastupa.

Naravno da je Floyd prekidom pobijedio Asakuru već krajem druge runde, a Japanac je čak i pozitivno iznenadio u tom meču, jer nekoliko puta je uspio lijepo pogoditi Mayweathera. U sklopu Super Rizin dijela programa, održao se i egzibicijski meč između Jizzy Macka i Kouzija.

Vjerojatno se pitate tko su uopće ta dvojica. Jizzy Mack pravim imenom zapravo se zove Ray Vinci Sadeghi, a radi se o jednom od brojnih tjelohranitelja Floyda Mayweathera. 40-godišnjak rodom iz Irana odlučio se okušati u boksu, a njegov protivni Kouzi za razliku od njega zapravo i jeste borac. 33-godišnji japanski kickboksač iza sebe ima 50 profesionalnih kickboksačkih nastupa (31-16-2, 1 NC), a razlika u iskustvu i kvaliteti očitovala se i u ringu.

Jizzy Mack na vaganju je bio čak 19 kilograma teži od svog protivnika i većinu borbe pokušavao je inicirati klinč kako bi što bolje iskoristio prednost u kilaži i fizičkoj snazi. Floydov ‘‘bodyguard‘‘ bio je silno iscrpljen nakon dvije runde, a Kouzi ga je nokautirao u trećoj rundi.

Zapravo se radi o sasvim očekivanom ishodu borbe s obzirom na razliku u kvaliteti i iskustvu, a Jizzy Mack iskazao je zadovoljstvo što je uopće dobio priliku okušati se u ringu. Inače, Jizzy je Floydov tjelohranitelj još od 2013. godine, a moglo ga se vidjeti i na konferencijama za medije uoči meča Floyda Mayweathera i Conora McGregora. Jizzy Mack bio je jedan od članova ekipe koju je Conor nazivao ‘‘steroidašima‘‘ i ‘‘majmunima na steroidima‘‘.

Linker
01. svibanj 2024 05:30