Ostalo

Predsjednik Rizina ispričao se Mayweatheru zbog načina na koji mu je uručen buket cvijeća

Floyd Mayweather

 Twitter (@vqndql1sm)
Nobuyuki Sakakibara obećao je da se takve stvari neće više nikad ponoviti

Proteklog vikenda u Japanu održana je zanimljiva Rizinova priredba na kojoj je između ostalih nastupio i Floyd Mayweather. Neporaženi američki boksač odradio je egzibicijski boksački meč protiv japanskog MMA borca Mikurua Asakure i slavio je prekidom kraje druge runde.

Bila je to još jedna relativno laka pobjeda za Floyda i sigurno se kvalitetno naplatio za svoj nastup. Japanci cijene Mayweathera koji se i krajem 2018. godine borio pod okriljem Rizina. ‘‘Money‘‘ je tada prekidom pobijedio Tenshina Nasukawu.

Nije tajna da Mayweather uživa uzimati novce za ovakve egzibicije u kojima lakoćom pobjeđuje i pritom uživa dominirajući i zarađujući. Iako je sve pošlo po planu, Rizinov predsjednik Noboyuki Sakakibara ipak je morao uputiti ispriku za jedan čin koji se dogodio uoči samog meča.

Naime, prije same borbe, Mayweatheru je uručen buket cvijeća, a radi se o činu koji se nerijetko događa u Japanu. Takushi Okuno, vođa male političke stranke ‘‘Burdock Party‘‘ bio je zadužen za uručenje buketa američkom boksaču, a to je napravio na podosta kontroverzan, ali i nepristojan način. Najbolje je da pogledate u videu ispod odlomka.

Podosta je nejasno zašto je Okuno tako postupio i postupak je naišao na brojne kritike. Stoga se Sakakibara odlučio ispričati.

‘‘Duboko se ispričavamo što smo dopustili tako podloj osobi da kroči u sveti ring. Obećavamo da ćemo se pobrinuti da se u budućnosti takve stvari nikad ne ponove.‘‘, napisao je Sakakibara u objavi na svom Instagram profilu.

Dobra stvar za Rizin jeste to da Floyd nije djelovao naročito uvrijeđeno, niti je burno reagirao, a na kraju meča zahvalio se Japanu izjavivši kako se radi o nevjerojatnoj državi s nevjerojatnim ljudima.

Linker
20. travanj 2024 04:19