Ostalo

Sjajne vijesti s Europskog ju jitsu prvenstva, Hrvatska ima europskog prvaka! I broncu u teškoj kategoriji!

Lovre Jurin na postolju

 Europsko Ju Jitsu prvenstvo
Veliki uspjeh naše reprezentacije! Dominantna izvedba mladog Zadranina donijela mu je europsko zlato

Ovaj vikend je održano Europsko ju jitsu prvenstvo u Gelsenkirchenu, u Njemačkoj. Hrvatska je osvojila dva odličja - ono najsjajnije odnio je kući Zadranin Lovre Jurin u kategoriji do 94 kilograma. U teškoj kategoriji, broncu je sa sobom ponio Zagrepčanin Luka Škorić.

‘‘Želio bih se prije svega zahvaliti svima koji su mi bili podrška na ovom dugogodišnjem putu koji me doveo do ovakvog rezultata. Od matičnog kluba u Zadru gdje sam počeo trenirati, trenerima Damiru Šalini i Zvonimiru Ucoviću, do kluba JJK Arrow u kojem trenutačno treniram, treneru Krešimiru Jurkoviću i svim ostalim ljudima koji su svakodnevno provodili sate sa mnom pripremajući se za ovaj turnir. Zahvalio bih se i izborniku Luki Lanščaku kao i svim ostalim pomoćnim trenerima i članovima hrvatske reprezentacije bez čije podrške i zajedničkog truda ne bih mogao ostvariti ovakav uspijeh.‘‘, izjavio je Jurin.

image

Luka Škorić, Luka Lanščak i Lovre Jurin

Lovre Jurin

‘‘U prva dva kola uspio sam pobijediti protivnike gušenjem te tako sačuvao svježinu pred polufinalni meč sa favoritom iz Izraela, prošlogodišnjim europskim prvakom, Ibragimom Avrahamom. Uz dobru taktičku pripremu uoči meča, završio sam protivnika na polugu unutar minute.‘‘

image

Lovre Jurin

Europsko Ju Jitsu prvenstvo

‘‘Nakon duže pauze uslijedila je zadnja finalna borba protiv Belgijca, Rika Brouxa, u kojoj sam nastavio u istom tonu te ‘otapkao’ protivnika polugom na nozi čim se borba preselila u parter.‘‘, nastavio je Jurin.

image

Lovre Jurin v Rik Broux

Europsko Ju Jitsu prvenstvo

‘‘Za kraj bih htio reći da ovaj povijesni rezultat nije samo moj, već pripada cijeloj reprezentaciji. Nadam se da ćemo nastaviti sa dobrim radom i rezultatima u budućnosti te tako podići ovaj prekrasan sport na još veću razinu. Od srca, hvala svima i hvala posebno mojim roditeljima i djevojci‘‘, zaključio je novopečeni europski prvak.

Njegov timski suborac, brončani Škorić dao je sljedeću izjavu:

‘‘Hvala svima koji su mi pomogli u pripremama za turnir, hvala izborniku i HJJS-u i svim ostalima na podršci. Nisam pretjerano zadovoljan izvedbom, mislim da sam radio neke greške koje su me koštale boljeg plasmana.‘‘, samokritično je izjavio Škorić.

‘‘Konkurencija je bila jaka te sam nažalost već u prvom kolu bio uparen sa drugoplasiranim Nijemcem od kojeg sam izgubio na bodove. U nastavku turnira sam ipak kroz repasaž uspio doći do još jedne medalje te tako doprinio cjelokupnom nastupu hrvatske ju jitsu reprezentacije.‘‘

‘‘Čestitam prvenstveno Lovri Jurinu na zlatu, imao je po meni savršenu izvedbu na turniru i sve borbe je završio prekidom. Ostatak reprezentacije je također imao dobar nastup unatoč manjku iskustva na velikim natjecanjima. Nastavljamo dalje sa novim turnirima i izazovima te očekujemo još bolje rezultate u budućnosti. Hvala svima.‘‘

Čestitke našim europskim medaljašima!

Linker
26. svibanj 2024 22:04