Ostalo

Scott Coker potvrdio mogućnost spajanja s PFL-om: ‘U potrazi smo za partnerom‘

Scott Coker

 Joly Victor/ABACA/Shutterstock Editorial/Profimedia
Predsjednik Bellatora dao je nešto više detalja o Bellatorovim sljedećim poslovnim potezima

Puno se proteklih tjedana špekuliralo o prodaji Bellatora, a nerijetko se pričalo o tome kako će PFL biti kupac i da nas čeka spajanje dvije ponajveće svjetske MMA organizacije. Bila bi to ogromna stvar za MMA i UFC bi dobio vrlo ozbiljnu konkurenciju ako se nešto takvo dogodi.

Priča o spajanju PFL-a i Bellatora ipak se donekle utišala nakon početnih špekulacija, posebno nakon što je Ariel Helwani iznio informaciju da se radi o neistinitoj informaciji. Međutim, priliku za komentar dobio je Bellatorov predsjednik Scott Coker, a čini se da ipak postoje određeni pregovori za spajanje PFL-a i Bellatora.

Coker je u obraćanju medijima uoči Bellator 297 eventa potvrdio da zajedno s partnerskom kompanijom Viacom istražuju opciju za neka nova potencijalna partnerstva. PFL je jedna od kompanija koju razmatraju kao partnera.

‘‘Bellator je u potrazi za partnerom, a zapravo se Viacom bavi time. Vidjet ćemo što će se dogoditi. Vjerojatno ćemo više informacija znati kroz 60 do 90 dana. PFL je definitivno u razmatranju. Nekoliko je pregovora u tijeku između Viacoma i nekih drugih kompanija, a PFL je definitivno jedna od njih.‘‘, rekao je Coker, ali više od toga nije htio otkrivati.

Naravno da bi PFL i Bellator morali detaljno raspraviti na koji način bi se spojili. PFL funkcionira na temelju turnirskog formata, dok Bellator ipak ima nositelje pojasa i turnirski format nije temelj njihove organizacije. Turniri ipak nisu niti nešto strano za Bellator, jer iz godine u godinu organizacija održava Grand Prix u nekoj od težinskih kategorija.

Ono što bi bilo pozitivno za obje organizacije jest puno širi roster koji bi dobili ako bi došlo do spajanja. Prerano je ipak za neka veća nagađanja i stoga jednostavno pričekajmo tih 60 do 90 dana koje Coker spominje.

Linker
27. travanj 2024 08:18