Ostalo

Nate Diaz o meču Jakea Paula i Andersona Silve: ‘Tko god otpisuje Silvu zapravo je glup‘

LAS VEGAS, NV - SEPTEMBER 7: Nate Diaz speaks to the media during the UFC 279 media day on September 7, 2022, at the UFC APEX in Las Vegas, NV.,Image: 720424006, License: Rights-managed, Restrictions: FOR EDITORIAL USE ONLY. Icon Sportswire reserves the right to pursue unauthorized users of this image. If you violate our intellectual property you may be liable for: actual damages, loss of income, and profits you derive from the use of this image, and, where appropriate, the costs of collection and/or statutory damages up to $150,000 (USD)., Model Release: no, Credit line: Amy Kaplan/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia

 AMY KAPLAN/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Amy Kaplan/icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Mlađi od dvojice braće Diaz poprilično respektira legendarnog ‘‘Spidera‘

Jake Paul (5-0) napokon je odabrao protivnika po mjeri. Istina, Anderson Silva (3-1 boks, 34-11 MMA) nije renomirani boksač i jako je kratko u tom sportu, ali radi se o MMA borcu koji fizički neće biti inferioran Paulu, a za razliku od Tyrona Woodleyja i Bena Askrena, Anderson Silva uvijek je preferirao borbu u stojci.

‘‘Spider‘‘ je zapravo jedan od najboljih tehničara u povijesti MMA-a kad je stojka u pitanju i bit će pravi test za Jakea Paula. Silva je sve do prošle godine imao dva profesionalna boksačka nastupa (1-1), a sredinom prošle godine vratio se boksu 16 godina nakon posljednjeg boksačkog nastupa. Podijeljenom sudačkom odlukom Silva je pobijedio Julia Cesara Chaveza Jr.-a, bivšeg svjetskog prvaka i boksača sa čak 61 borbom iza sebe (53-6-1, 1 NC). Mnogi analitičari okarakterizirali su tu pobjedu kao veliko iznenađenje, ali Nate Diaz se ne slaže.

UFC-ov legendarni borac ovog vikenda nastupit će na UFC 279 eventu protiv Khamzata Chimaeva. Ususret tom eventu, Diaz je u sklopu ‘‘media day-ja‘‘ prokomentirao ugovoreni meč Andersona Silve i Jakea Paula, a započeo ja Silvinom pobjedom nad Chavezom.

‘‘Ne sviđa mi se to što kad se Silva borio protiv Cesara Chaveza Jr.-a, svi su pričali da su iznenađeni jer je Anderson pobijedio Chaveza Jr.-a. Poštujem Chaveza Jr.-a kao i starijeg Chaveza i sve boksače, ali pitao sam zašto govore da je to iznenađenje. Mislio sam da se analitičari prave iznenađeni kad su komentirali kako Silva dobro izgleda i odrađuje posao. Silvu su dugo vremena smatrali najvećim ikad u UFC-u, a oni (analitičari) nisu to uzeli u obzir, niti su cijenili. Mislim da je to bilo glupo. Tko god otpisuje Silvu zapravo je glup.‘‘, rekao je Diaz koji očito jako poštuje legendarnog Andersona Silvu, a zatim je dao svoju prognozu Silvina i Paulovog nadolazećeg meča.

‘‘Može završiti na puno različitih načina. Mislim da čak i Jake Paul može pobijediti ili odraditi dobar meč. On je mlad, motiviran, snažan i željan je boksati protiv raznih tipova. Mislim da sve to čini borbu zanimljivom.‘‘, dodao je Diaz.

Paul i Silva borit će se 29. listopada (10. mjesec) u Phoenixu, a bit će jako zanimljivo vidjeti kako će se YouTuber nositi s borcem kao što je Anderson Silva.

Linker
16. lipanj 2024 12:33